MarketingMariner keramika
Turizam

Hrvatska sudjeluje na EXPO2020 DUBAI

Vrban_Dubai-Expo_1

Točno 9 dana dijeli nas najvećeg svjetskog događanja koje će svoja vrata otvoriti 1.10.2021 i tijekom 6 mjeseci trajanja, do 31.3.2022. ugostiti otprilike 25 milijuna posjetitelja – EXPO2020 DUBAI.

Prva je to svjetska izložba (Expo) koja će se održati na području Bliskog istoka, Afrike i Južne Azije i prva na kojoj će od 1851. kad je održana po prvi puta, u Londonu, svaka od 192 zemlje sudionice imati svoj paviljon. Već 170 godina svjetske izložbe omogućuju državama da predstave najveće inovacije koje su svijet učinile boljim pa je tako 1898. u Parizu sagrađen Eiffelov toranj, 1904. u St. Louisu predstavljen kornet za sladoled, 1939. u New Yorku televizija, 1970. u Osaki prvi mobilni telefon, a 2005. u Nagoyi prvi humanoidni robot.
Expo lokalitet podijeljen je u 3 tematska parka – Mobilnost, Mogućnosti i Održivost, s glavnom temom „Connecting Minds, Creating Future“ (Povezivanja umova, stvaranje budućnosti). Hrvatska će se predstaviti unutar tematskog parka Mobilnost i to temom „Mobilnost uma“.
Na 4.38 km2 površine duž koje se prostire Expo lokalitet dnevno će se održavati 60-tak događanja o kojima će s lica mjesta ili iz dopisništava izvještavati 20.000 svjetskih medija, a pružit će nezaboravna iskustva zaista svakome – obiteljima, parovima, prijateljima, ljubiteljima zabave i gurmanima, kreativcima i ljubiteljima tehnologije i inovacija.
Expo2020 Dubai maskote najviše će razveseliti djecu koja će s njima čak moći i večerati.

Vrban_Dubai-Expo_3
PRILIKE I MOGUĆNOSTI ZA HRVATSKE PODUZETNIKE
Expo2020 Business app – poslovna aplikacija
Expo 2020 B2B aplikacija je jedinstvena platforma za povezivanje koja će pojednostaviti B2B i B2G predstavljanja. Korištenjem algoritma na bazi umjetne inteligencije, ova će platforma sugerirati potencijalne idealne kontakte korisnicima aplikacije na temelju njihovih profila i ciljeva, otvarajući čitav niz prilika poslovnim ljudima koji posjećuju ili namjeravaju posjetiti Expo 2020 Dubai. Puštena je u rad 19. rujna 2021. godine i moguće ju je preuzeti iz Google i Play store-a te je koristiti u punoj funkcionalnosti za samo 3 dolara.
Poduzetnici sastanke i prezentacije mogu održavati u poslovnom dijelu hrvatskog paviljona (uz prethodnu najavu i dogovor s direktorom hrvatskog paviljona, g. Jasminom Devlićem i njegovim timom), ali i koristiti Dubai Exhibition Centre. Izložbeni centar Dubai, smješten u sklopu Expo 2020, je mjesto svjetske klase za održavanje konferencija i izložbi koje se prostire na 45.000 m2 pregradivog prostora, potpuno opremljeno najnovijom tehnologijom uključujući jedno od prvih konferencijskih prostora na svijetu s 5G vezom.

Zahvaljujući 24 prostorija za sastanke, DEC konferencije i izložbe će povezati međunarodno priznate stručnjake, kreirati znanstvena umrežavanja i pojednostaviti razmjenu znanja diljem regije.
Osim toga, na raspolaganju će im biti i Business Connect Centre/Centar za poslovno povezivanje. Smješten u srcu Expo 2020, BCC je fizički prostor koji će omogućiti tvrtkama da stupe u kontakt sa ‘stanarima’ koje čine gospodarske komore UAE i GCC (Zemlje Perzijskog zaljeva), trgovinskih i investicijskih poslovnih subjekata iz UAE kao i ulagačima iz cijelog svijeta. BCC će okupiti ove dionike u jednom prostoru da bi olakšao povezivanje zemalja sudionica, dolazećih delegacija i poslovnih posjetitelja.
Žalosti činjenica da Hrvatska nije pripremila nikakve pogodnosti svojim poduzetnicima dok će recimo susjedna Srbija podignuti 7 čarter letova za 7 tematskih tjedana.

Vrban_Dubai-Expo_2

HRVATSKI PAVILJON
Na natječaju koji je za osmišljavanje i uređenje hrvatskog paviljona raspisalo Ministarstvo turizma još 2018. godine pobijedila je Zajednica ponuditelja Real grupa d.o.o. s Antom Vrbanom kao glavnim arhitektom. Hrvatski paviljon će s vanjske strane imati prepoznatljive crvene kockice dok će unutrašnjost krasiti stablo masline i Rimčev prototip vozila te multimedijalni prikazi hrvatske prirodne i kulturne baštine uz pomoć hrvatskih izumitelja, umjetnika te drugih utjecajnijih ličnosti.

MarketingMariner keramika

ŠTO NAKON EXPO2020 DUBAI?
Nakon završetka EXPO-a više od 80% izgrađenog prostora biti će prenamijenjeno i upotrebljavat će se u druge, već određene svrhe. Tematske četvrti postat će poslovni prostori namijenjeni tvrtkama i institucijama, glavni tematski paviljoni postat će logistički centar, centar za znanost i istraživanje i centar za održavanje događanja. Područje na kojem će se za vrijeme održavanja nalaziti smještajne jedinice za zaposlenike i posjetitelje postat će rezidencijalna četvrt.

Vrban_Dubai-Expo_1

ULAZNICE
Ulaznice možete kupiti online, putem službene Expo2020 Dubai web stranice https://www.expo2020dubai.com/en/tickets-and-merchandise/tickets po cijeni od 95 AED (cca 165 kn) za jednodnevnu ulaznicu ili 195 AED (cca 339 kn) za višednevnu ulaznicu (vrijedi 30 dana od prvog ulaska na Expo), putem Expo2020 Business app ili po do 20% nižoj cijeni kod jedinog Expo2020 Dubai ovlaštenog distributera ulaznica na području Balkana i istočne Europe – Prolingua Travel DMC www.prolingua-travel.hr

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top