Marketing
Vremeplov

Homage “Ljetnoj”

ljetna_00
foto: omf.festivalopatija.hr

Jeste li vidjeli plakat? Došli su! BMX banditi! To trebamo ići gledati!

Ne sjećam se koje je to osamdesete godine bilo, uglavnom davno. Imali smo možda devet, deset godina. I tako te ljetne večeri ekipica je bila spremna za polazak.

Ja sam, točno se sjećam, na sebi imala svoju novu najdražu majicu, malo deblju plavu, jer ipak, znalo je biti hladnije navečer. Po voznom redu autobus bi prekasno stigao tako da smo se nas sedmoro uputili pješke, da ne zakasnimo.Takvo uzbuđenje rijetko bi danas doživjela da idem gledati neki film. Možda bi me neka premijera sa nazočnim glavnim glumcima tako bacila u euforiju kao taj izlazak.

Gledanje filma na „Ljetnoj“ s mojim prijateljima bilo je nešto posebno. Skupljamo novce za ulaznice i jedan od nas čeka red. U pravilu to je moja sestra. Ona zna sa novcima. Uvijek ulazimo s mula, nikad iz parka. Ne znam zašto. Trebalo je doći ranije i zauzeti mjesto na bijelim drvenim neudobnim stolicama. Okrećemo se da vidimo tko je sve tu, još je dan ali ne smeta, film samo što nije počeo.

Dok mrak polako pada, uzbuđenje je sve veće. Pogledavamo prema zidu i onoj rupi u zidu u kojoj je svijetlo. Tamo barba priprema film na kolutu. Nestrpljivo čekamo da film počne. Nemamo kokice ni sok. Mrak pada i gledamo kako prva zvijezda sjaji iznad ogromnog betonskog zida na kojem će se za nekoliko trenutaka prikazivati film. „Ljetna“ je prepuna pa neki sjede na stepenicama. Te stepenice, široke a niske. Kada za vrijeme filma netko izlazi, svi gledaju u njega, jer zna se, past će po tim stepenicama.

Svijetla se gase. Film počinje. Bez najave, bez reklama. Cijeli, od početka do kraja. Onako kako i treba. A kad film počne, mi počinjemo gledati prema zidu i gustim bambusima. Tko se uspio prošvercati a koga su uhvatili i vratili van. Toga dana nije padala kiša, ali kada se to dogodi na ljetnoj, to je priča za sebe.

Marketing

Nakon filma kao začarani izlazimo van, ovaj put kroz park pa na mul. Tamo kupujemo limunadu u narančastoj kućici. Netko ima i za kuglicu sladoleda. Nečija mama nas odvozi kući a mi tjedan dana pred kućom na običnim biciklima izvodimo vratolomije koje smo te noći gledali na velikom ekranu na našoj

„Letnoj pozornici”.

foto: FB Festival Opatija

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top