MarketingMariner keramika
Opatija

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Opatije Marko Ćorić predstavio svoj izborni program

170026889_1840150219484430_2442759621333812789_n

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika je dr.sc. Dina Šverko

Kandidat za gradonačelnika HDZ-a Opatija Marko Ćorić predstavio je u vili Antonio pred novinarima članovima i simpatizerima, a u skladu s epidemiološkim mjerama, svoj opsežan izborni program kojim namjerava osvojiti vlast i iduće četiri godine upravljati gradom. Na početku izlaganja Ćorić je predstavio je dr.sc. Dinu Šverko kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika. Isto tako Čorić je istaknuo kako je program koji predstavlja realan, moguć i ostvariv, te da se može ostvariti iz proračunskih sredstava, kroz EU fondove te javno-privatnim partnerstvom.

Ćorić je predstavio iznimno opsežan predizborni program koji se dotiče svih segmenata opatijske svakodnevice. Od kapitalnih projekata do potreba građana koje iziskuju manji financijski angažman.  Nastavno je govorio o mnogim projektima od kojih su neki već u realizaciji dok druge tek treba započeti. Kao prvu točku istaknuo je osnivanje posebnog gradskog odjela za mlade i poduzetnike. Kapitalnim projektima apostrofirao je uređenje trga i kupališta Slatina, dom zdravlja, vatrogasni dom, izgradnja POS-ovih stanova za mlade obitelji, proširenje opatijske luke, uređenje Ljetne pozornice, izgradnju poslovno – garažnog centra Tržnica, garaža Gorovo, uređenje luke u Iki.

Također je istaknuo da je potrebno sa Županijom pokrenuti izgradnju doma za starije Volosko. Naglasio je da je opatijski HDZ dao potporu mnogim projektima koje je pokrenula trenutna vlast, primjerice, uređenje Amerikanskih vrtova. Od kapitalnih projekata o kojima je govorio Ćorić valja spomenuti opatijsku zaobilaznicu i izgradnju rekreacijskog campusa na lokaciji Triestina.

169599778_223716989535857_5752660367965090040_n

MarketingModerato

Nakon Ćorića riječ je preuzela Dina Šverko koja je predstavila opsežan paket socijalnih mjera koje se odnose na: mlade, umirovljenike i ratne-vojne invalide i stradalnike Domovinskog rata. Šverko je istaknula kako će dodatci za Uskrs i Božić  za umirovljenike ostati ali će se povećati cenzus.  Pobliže je objasnila mjere za mlade obitelji i njihove potrebe.

Kao osnovne potrebe mladih  apostrofirala je stambeno osamostaljivanje i pronalaženje posla. Poseban poticaj mladim i inventivnim ljudima bilo bi osnivanje poduzetničkog odjela namijenjenog mladim poduzetnicima koji su na početku karijere, rekla je Šverko. HDZ-ov program upućen je na pomoć mladima s posebnim potrebama i nakon što napune 18 godina jer su mnogi nakon što napune 18 godina prepušteni sami sebi i svojim roditeljima. Zaključno je istaknula izdašnu pronatalitetnu politiku koja podrazumijeva novčane poticaje za svako novorođeno dijete.

Na kraju kandidat za gradonačelnika Marko Ćorić naglasio je potrebu za obnovom sakralne infrastrukture na području Opatije.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top