MarketingMNK Gorovo
Kultura

„Grašak na zrnu kraljevne“ ove nedjelje u Gervaisu

grašak na zrnu kraljevne
foto: http://sretnigrad.com

Ove nedjelje, 3. veljače 2019. s početkom u 11 sati u opatijskom Centru Gervais održat će se kazališna predstava za djecu „Grašak na zrnu kraljevne“ (3+) u izvedbi kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba.

Poznata Andersonova bajka ovdje je ispričana s gledišta maloga Graškića. Da, upravo je on taj koji je dokazao da je kraljevna prava. Na koji način? Otvorite oči i uši: nešto tako maleno, poput zrna graška, može promijeniti ne samo trenutak, već i cijelu povijest.

U priču su uvedena i dva nova lika iz sadašnjosti – kuhar Kuki i plemenita Brižit, koja zbog velike „rupe u želucu“ mora jesti svakih pola sata. Kako je došlo vrijeme za novi obrok, kuhar se požurio skuhati rizi-bizi, i iz konzerve je pritom ispalo jedno zrno graška.

Bio je to onaj stari grašak, koji je prošao sve i svašta – od sušenja, zimnice, pa sve do posljednje mode – konzerviranja; onaj grašak na kojemu je spavala kraljevna.

Ova predstava o „malima koji mijenjaju svijet“ najizvođenija je predstava Kazališta Tvornica lutaka, a osvojila je 4 nagrade na festivalu ‘Pozorište Zvezdarište’ u Beogradu – nagrada za najboljeg glumca (Mario Kovač), za glumicu (Petra Radin), najbolju scenografiju (Matija Santić i Mario Mišković) te 3. nagradu dječjeg žirija. Režiju i tekst u suradnji s Petrom Radin potpisuje Anica Tomić.

MarketingMNK Gorovo

Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna, a ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr.

Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju Centra Gervais se otvara sat vremena prije početka programa.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top