MarketingMariner keramika
Kastav

Gradonačelnik Matej Mostarac donio odluku o produženju mjera pomoći do 31. svibnja

Kastav

Gradonačelnik Matej Mostarac potpisao je odluku o produženju trajanja mjera pomoći uslijed daljnjeg utjecaja pandemijske bolesti COVID-19 do 31. svibnja 2021. godine s ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica, očuvanja poslovanja kao i pomoći i rasterećenja građana.

Podsjetimo, mjere se odnose na umanjenje ugovorene zakupnine odnosno naknade za pravo građenja za 50% zakupnicima i ovlaštenicima prava građenja poslovnih prostora u vlasništvu Grada Kastva koji u istima obavljaju djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, trgovinu na malo i veliko, osim trgovine prehrambenim proizvodima, te ostale uslužne djelatnosti – frizerski saloni i usluge tiskanja i poslovni prostor za obavljanje navedenih djelatnosti koriste duže od šest mjeseci.

Nadalje, korisnici površina javne namjene koji imaju postavljene ugostiteljske terase na istima oslobađaju se od obveze plaćanja naknade za korištenje površine javne namjene u svrhu obavljanja ugostiteljske djelatnosti.

MarketingMariner keramika

Radi rasterećenja roditelja čija djeca pohađaju Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav roditelji djece, u slučajevima nemogućnosti provođenja odgojno – obrazovnog rada zbog izricanja mjere samoizolacije od strane nadležne epidemiološke službe čitavoj odgojno-obrazovnoj skupini u Dječjem vrtiću Vladimir Nazor Kastav, oslobađaju se od obveze sudjelovanja u ekonomskoj cijeni vrtića za vrijeme trajanja mjere samoizolacije. Ova mjera odnosi se i na korisnike ostalih vrtića koji ostvaruju sufinanciranje Grada Kastva.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top