Opatija

Gradonačelnik Kirigin održao predavanje studentima FMTU-a

IMG-ec6802db3dc84ed1e506e55f7543086d-V

Tema predavanja bila je upravljanje gradom i ovlasti lokalne samouprave

Gradonačelnik Fernando Kirigin je danas, 16.prosinca, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održao predavanje za studente druge godine kojim ih je upoznao s funkcioniranjem i ovlastima lokalne samouprave u Hrvatskoj na primjeru Grada Opatije. Pored osnovnih podataka o teritorijalnom ustroju Grada Opatije u Primorsko-goranskoj županiji i članstva u Aglomeraciji Rijeka gradonačelnik je studente upoznao s ustrojem Gradske uprave te koje je sve ustanove i trgovačka društva osnovao Grad Opatija.

Objasnio je ukratko i funkcioniranje izbornog sustava na lokalnim izborima, podjelu izvršne i zakonodavne (predstavničke) vlasti. Studenti su upoznati i s osnovama Proračuna, temeljnog akta kojim se procjenjuju prihodi i primici te utvrduju rashodi i izdaci lokalne samouprave u jednoj godini, kao i sa socijalnim mjerama koje Grad Opatija ima prema svojim gradanima: poticaji za novorođenu djecu, besplatni vrtić, pomoć umirovljenicima, poduzetnicima…

– Suradnja Grada Opatije i vaše visokoškolske ustanove je iznimno dobra te je Fakultet stalan partner Gradu u mnogobrojnim razvojnim projektima. Turistička je privreda jedna od vodećih grana u hrvatskom gospodarstvu te ste vi budućnost te strateški važne djelatnosti. Želim vam mnogo sreće u školovanju i daljnjem profesionalnom radu, poručio je gradonačelnik studentima.

Izvor: Grad Opatija

55555

Zadnje novosti

To Top