MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Gradonačelnik Ivo Dujmić održao prijem za predstavnike SSSH

sshs
Foto: opatija.hr

Savez samostalnih sindikata Hrvatske održava svoj 8. kongres pod nazivom “Za rad po mjeri čovjeka” u opatijskom Grand Hotelu Adriatic od 22. do 24. studenog.

Tim povodom je predstavnike SSSH i njihove europske kolege u Gradskoj vijećnici Grada Opatije primio gradonačelnik Ivo Dujmić. Na prijemu je sudjelovalo 16 sindikalnih čelnika iz Italije, Njemačke, Norveške, Francuske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Dujmić pričao im je o slavnoj opatijskoj turističkoj prošlosti kao i o opatijskoj sadašnjost. Kako se 8. kongres SSSH održava pod motom „Za rad po mjeri čovjeka“, Dujmić je istaknuo da je Opatija grad po mjeri čovjeka zbog socijalne osjetljivosti i raznih poticaja građanima, poput onih za novorođenu djecu, besplatnih vrtića, besplatnih udžbenike, poticaja za zapošljavanje…

Isto tako, naglasio je Dujmić, Grad Opatija ima partnerski odnos sa sindikatima i potpisan kvalitetan Kolektivni ugovor za zaposlenike Gradske uprave, kao i za zaposlenike svih gradskih tvrtki.

MarketingMariner keramika

To je potvrdio i predsjednik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Marko Maslić, rekavši da je Grad Opatija još 1993. godine, prvi u Hrvatskoj, s tvrtkom Komunalac Opatija potpisao granski kolektivi ugovor, čak tri godine prije nego što je Hrvatska 1996. godine dobila prvi Zakon o radu. Taj je Kolektivni ugovor kasnije postao primjer za ostale, kako doznajemo na opatija.hr.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top