MarketingMariner keramika
Opatija

Gradonačelnik Dujmić obratio se građanima

Ivo Dujmić

Poruku prenosimo u cijelosti s Facebook stranice gradonačelnika Ive Dujmića

” Drage Opatijke i Opatijci, siguran sam da pozorno pratite sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koji od ponoći uvodi još rigoroznije mjere, no sve u cilju zaštite svih nas i naših bližnjih. U ovim teškim vremenima koja su nas zadesila, moramo ostati povezani, misliti pozitivno i zaštititi svoje bližnje.

Iznimno je važno da se pridržavate svih uputa Stožera i ostanete kod kuće te izlazite van samo u slučaju potrebe kako biste nabavili namirnice ili lijekove i pritom nosite zaštitnu masku i rukavice. Zbog toga što se pojedinci nisu pridržavali već uvedenih mjera danas smo morali zatvoriti i našu opatijsku tržnicu. Znam da ćete zbog toga mnogi od vas morati po namirnice odlaziti na druga mjesta. Molim vas da se pritom striktno pridržavate uputa i pravila ponašanja koja vrijede u trgovinama i trgovačkim centrima. Od ponoći će se pojačano nadzirati i kažnjavati nepotrebna kretanja iz grada u grad, općine u općinu. Stoga, ostanite kod kuće.

Danas sam sa svoga kolegija uputio poziv predsjedniku Gradskog vijeća za sazivanjem hitne elektroničke sjednice Gradskoga vijeća na kojoj trebamo donijeti važne odluke za naše gospodarstvenike kako bismo im olakšali situaciju: oslobađanje od plaćanja komunalne naknade, zakupa gradskog poslovnog prostora i spomeničke rente u mjesecima u kojima neće moći normalno raditi.

Svjesni teškoća koje nas očekuju u punjenju proračuna uputio sam i dopis sindikatima službenika gradske uprave i gradskim ustanovama u kojima ih pozivam da prihvate smanjivanje plaća od 1. travnja. Sada svi moramo podnijeti teret ove krize koja nas je snašla. To je jedini način da zajedno premostimo ovu situaciju bez otpuštanja radnika. Moji zamjenici i ja danas smo potpisali da se odričemo 30 posto naših plaća. Odluka o smanjenju plaća ne odnosi se na naše vatrogasce, djelatnike opatijske Javne vatrogasne postrojbe. Oni su iznimno opterećeni u novonastaloj situaciji, a ujedno su i aktivni članovi našeg gradskog Stožera civilne zaštite.

Jamčim da sva socijalna prava i poticaji za naše sugrađane ostaju na snazi i sve će biti isplaćeno: poticaji za novorođene, stipendije za učenike i studente, poticaji za poduzetnike i pomoć našim umirovljenicima. Približava se Uskrs te će poklon od 500 kuna na vrijeme biti isplaćen svim umirovljencima koji su se prijavili do konca veljače, a imaju mirovinu manju od 3.000 kuna.

MarketingMariner keramika

Sve nas je dodatno pogodio i jučerašnji strašan potres u Zagrebu. Želim da se sve posljedice potresa što brže riješe. Sada je najvažnije ostati pribran i misliti pozitivno, brinuti o svojim bližnjima, spriječiti širenje zaraze u našoj Opatiji, na Liburniji, u našoj Hrvatskoj.

Dragi sugrađanke i sugrađani, Opatijke i Opatijci pronađite svaki za sebe nešto što vas veseli i bavite se time, posebno se posvetite svojim obiteljima, kućnim ljubimcima. Nazovite prijatelje koje dugo niste čuli. Svi smo u ovome zajedno, čitav svijet. Razumom i dobrom voljom sve ćemo prevladati!”

 

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top