MarketingMariner keramika
Opatija

Grad Opatija: Nelegalni put na Kovačevu nije predviđen prostorno-planskom dokumentacijom

Grad Opatija

Poštovani, slijedeći interes javnosti na temu uklanjanja asfalta na nelegalno probijenoj i asfaltiranoj prometnici u naselju Kovačevo, obvezni smo demantirati netočne informacije koje su se pojavile u medijima i na društvenim mrežama. Stoga Vas pozivam da objavite ovo reagiranje kako bi javnost dobila potpune i točne informacije o navedenoj temi.

Gospodin Ivo Dujmić, u nedavnom medijskom istupu, ustvrdio je kako nije od gradskih službi upozoren da se nelegalno probijenom trasom u nastavku naselja Kosićevo odvija promet teških vozila za snabdijevanje gradilišta, ali nije ništa poduzeo po tom pitanju u vremenu dok je obnašao funkciju gradonačelnika Grada Opatije.

Navedena informacija nije točna. Bivši gradonačelnik Dujmić u razdoblju od 2014. do 2021. godine upozoren je više puta od gradskih službi, ali i od samih građana, na postojeći problem u nastavku ceste koja prolazi kroz naselje Kosićevo. Naime, Grad Opatija zaprimio je više prigovora građana putem elektronske pošte, koja je bila naslovljena i na bivšeg gradonačelnika, da se na navedenoj trasi odvija promet teških vozila koja se kreću velikom brzinom kroz naselje i predstavljaju prijetnju sigurnosti životima građana, osobito djece koja se u naselju često igraju.

Gradske službe reagirale su i izdale više kazni vlasnicima teških vozila koje su bez suglasnosti grada koristile cestu koja prolazi kroz naselje Kosovo za prolaz do gradilišta  (dio preslika kazni u prilogu). O svemu je, kao čelna osoba, obaviješten i bivši gradonačelnik Dujmić. Nejasno je zbog čega sada tvrdi suprotno, no time dovodi u pitanje integritet službenika i pročelnika Grada Opatije, koji su savjesno obavljali svoju dužnost i djelovali u javnom interesu, zbog čega smatramo da je nužno javnost obavijestiti o stvarnim činjenicama u ovom slučaju.

MarketingMariner keramika

Dodatno, netočna je i informacija koja se u medijima pojavila od strane građana, a po kojoj nelegalno probijeni i asfaltirani put prolazi po ruti ucrtanoj u prostorno-plansku dokumentaciju kao javna cesta. Stoga komentari da se “ruši cesta koja će kasnije biti ponovo izgrađena” nisu opravdani. Iako za predmetni put ne postoji nikakav projekt i dozvola, prije same odluke o uklanjanju asfalta razmotrene su sve mogućnosti. Međutim, s obzirom da probijeni put nije u skladu s ucrtanom trasom buduće treće ceste po Urbanističkom planu uređenja naselja Opatija, izveden je na način da ga se kao takvog nikako ne bi moglo legalizirati budući da ne zadovoljava minimalno tehničke i prometno-sigurnosne zahtjeve. Stoga je bilo nužno onemogućiti njegovo korištenje.

Opaske da je legalni, službeni put na osnovu kojeg su dobivene građevinske dozvole za izgradnju objekata isto tako nesiguran ne možemo komentirati jer izdavanje građevinskih dozvola nije u nadležnosti Grada. Ipak, Grad Opatija poduzeo je sve da omogući nesmetanu prometnu komunikaciju legalnim pristupnim putem uklonivši rampu postavljenu na cesti. Gradska vlast neće tolerirati situacije u kojima se “preko noći” postavljaju rampe kako bi zapriječile prolazak javnim prometnicama koje služe kao pristupne ceste, bez obzira što je u postupku provedba upisa u javno dobro.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top