Marketing
Opatija

Grad Opatija je među vodećim gradovima po izdvajanju za stipendije

iz Arhiva TZ grada Opatija

Za gotovo 190,3 tisuće kuna više sredstava u 2018. u odnosu na 2017. za stipendije i školarine Grad Opatija se svrstao u top deset gradova koja su na godišnjoj razini povećala sredstva za tu namjenu. Pokazala je to naša nedavna analiza temeljena na podacima konsolidiranih proračuna iz 2018. godine. Učenička stipendija iznosi 500 kuna, za studente 1.000 kuna, a stipendiraju se i pet vukovarskih studenata. Grad je i pri vrhu po ulaganju u obrazovanje po glavi stanovnika, 16. među gradovima u RH. 

Kako javlja portal Gradonačelnik.hr, Grad Opatija je među vodećim gradovima po izdavajanju za stipendije za studente i učenike.Opatija  je za školsku i akademsku godinu 2019./2020. dodijelila 88 stipendija, što je za dva stipendista više nego lani. Učenici, stipendisti Grada Opatije mjesečno dobivaju 500 kuna stipendije i to kroz 10 mjeseci, a studenti po 1.000 kuna kroz 12 mjeseci. Grad Opatija redovito stipendira i pet vukovarskih studenata.

Grad Opatija dodjeljuje i stipendiju „dr. Jadranko Crnić“ redovitim studentima i studenticama integriranog sveučilišnog studija prava koji ispunjavaju uvjet prebivališta u Gradu Opatiji (5 godina bez prekida ili 15 godina s prekidima) i prosjeka ocjena u prethodnoj godini (najmanje 4,00).

Stipendija iznosi 1.500 kuna mjesečno i dodjeljuje se tijekom 12 mjeseci.

Korisnici stipendije obvezuju se dati i doprinos razvoju lokalne zajednice volontiranjem u ustanovama, udrugama i drugim pravnim osobama na području Opatije od najmanje 80 sati godišnje.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Prema našoj analizi o ulaganju u obrazovanje u 2018. godini, također napravljenoj na temelju podataka konsolidiranih proračuna, Opatija je 16. grad po visini ulaganja u odnosu na broj stanovnika. Prije dvije godine je za obrazovanje izdvojila oko 2,5 tisuće kuna po stanovniku.

Spomenimo da je Grad u ovoj školskoj godini osigurao sredstva za nabavu obrazovnih materijala (primarno radnih bilježnica za obvezne predmete) tako što će svi učenici nižih razreda (I.-IV.) dobiti jednokratnu pomoć u visini od 300 kuna, a viših razreda (V.-VIII.) po 500 kuna.

Osigurana su i sredstva za sufinanciranje troškova udžbenika za učenike srednjih škola. Visina pomoći iznosi 750 kuna, a isplaćuje se jednokratno.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top