MarketingMariner keramika
Vijesti

Grad Opatija će pomoći poduzetnicima koji su morali obustaviti svoju gospodarsku djelatnost

foto:grad opatija

Potaknut uvođenjem novih protuepidemijskih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje stupaju na snagu u subotu opatijski gradonačelnik je stručnim službama izdao nalog za formiranje paketa mjera pomoći poduzetnicima koji temeljem Odluke Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske moraju obustaviti svoju gospodarsku djelatnost, kako bi im olakšao opstanak gospodarske aktivnosti nakon proteka protuepidemijskih mjera.

Predložene mjere namijenjene su onima koji svoju gospodarsku djelatnost moraju obustaviti u mjesecu prosincu 2020. godine temeljem  Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Razdoblje važenja mjera je od 01. do 31.12. 2020. godine, a kasnije će se situacije sagledavati obzirom na razvoj epidemije i daljnje protuepidemijske mjere.

Gradonačelnik je predložio donošenje sljedećih odluka koje će uputiti na iduću sjednicu Gradskog vijeća:

1) Odluka o izmjeni Odluke o davanju u zakup i kupoprodaji suvlasničkog dijela poslovnog prostora – predlaže se oslobođenje od obveze plaćanja zakupnine za zakupnike poslovnih prostora Grada Opatije čija je gospodarska djelatnost obustavljena temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za prosinac 2020. godine i

2) Odluka o oslobođenju od obveze plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusom te protuepidemijskih mjera – predlaže se oslobođenje od obveze plaćanja komunalne naknade za one poduzetnika koji su svoju poslovnu djelatnost dužni obustaviti temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za prosinac 2020. godine.

Gradonačelnik će također donijeti i Odluku o oslobođenju od plaćanja obveza za korištenje javnih površina za prosinac 2020. godine, također za poduzetnike koji su svoju gospodarsku djelatnost dužni obustaviti temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za prosinac 2020. godine.

Po pitanju spomeničke rente još nije moguće donositi nikakve mjere dok se ne donese odluka nadležnog ministarstva.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top