Marketing
Kastav

Grad Kastav i Regionalna razvojna agencija PGŽ potpisali Sprazum o suradnji

Kastav

Kastav – Pametni grad, potpisivanje Sporazuma o suradnji

Grad Kastav jedan je od od onih gradova koji najozbiljnije shvaćaju važnost primjene pametnih rješenja kao podrške upravljanju grada, donošenju odluka i planiranju. Primarna uloga uvođenja inovativnih rješenja usmjerena je prema podizanju kvalitete života, participacije građana i stvaranja čvršće i povezanije zajednice. Grad Kastav jedan je od vodećih hrvatskih gradova u razvoju koncepta pametnih gradova.

Ovom prigodom čestitam gradonačelniku Mostarcu i njegovim suradnicima na odlučnosti i spremnosti da u suradnji sa svojim građanima naprave ovaj strateški iskorak. Kastav je danas „pametni gradić na vrhu brega“, prvi mali gradić u RH koji je izglasao i implementirao strategiju razvoja pametnog grada 2017. godine. Grad Kastav je grad koji zadržava svoje stanovnike, privlači nove obitelji i mlade, privlači investitore i stvara pozitivno poduzetničko okruženje što je preduvjet daljnjeg rasta konkurentnosti te gospodarskog i društvenog razvoja koji bi trebali slijediti svi gradovi i općine u PGŽ.

Interes Regionalne razvojne agencije PGŽ razvoj je i implementacija inovativnih, tehnološki naprednih rješenja te ekonomski opravdanih projekata u suradnji s Gradom Kastvom. Od prvog dana postojanja Razvojne agencije surađujemo s Gradom Kastvom na razvoju pametnih rješenja a pametan i održiv razvoj naselja, sela, gradova i otoka temeljna je pretpostavka razvoja strateškog projekta „PGŽ – pametna regija“ koji je postavljen u sam vrh prioriteta agencije.
Implementacija strategije Kastav pametni grad, razvoj i implementacija gradske aplikacije, korištenje masovnih skupova podataka (big data) za potrebe analize prometa, turizma, projekt pametne javne rasvjete te razvoj adekvatnih modela financiranja, samo je dio projekata koji će ovim sporazumom osigurati suradnju i savjetodavnu podršku Regionalne razvojne agencije PGŽ.

MarketingMNK Gorovo

Smatramo da će razvoj i implementacija inovativnih tehnoloških rješenja stvoriti uvjete za pokretanje novog inovacijskog i poduzetničkog ekosustava u našoj regiji. Osobno vjerujem kako će upravo na razvoju navedenih pametnih kastavskih projekata svoja inovativna rješenja, servise i proizvode imati prigodu implementirati lokalne i regionalne tvrtke što će omogućiti i novo zapošljavanje. Mnogi gradovi razvijaju vlastiti smart koncept, no rijetko koji grad ima potencijal kao Kastav da postane – smART.- riječi su Vedrana Kružića, ravnatelj Regionalne razvojne agencije PGŽ.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top