MarketingMariner keramika
Kastav

Grad Kastav donosi novi paket mjera poduzetnicima i građanima

Print

S ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica i očuvanja poslovanja

Uslijed daljnjeg razvoja bolesti COVID-19, a s ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica, očuvanja poslovanja i zadržavanja dosadašnjih zakupnih odnosa u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Kastva kao i pomoći i rasterećenja građana, gradonačelnik Matej Mostarac predlaže novi paket mjera pomoći poduzetnicima i građanima sličan onom proljetnom i prilagođen aktualnoj situaciji.

Nadalje, predlaže se korisnike površina javne namjene koji imaju postavljene ugostiteljske terase na istima osloboditi od obveze plaćanja naknade za korištenje površine javne namjene u svrhu obavljanja ugostiteljske djelatnosti za razdoblje od 01. studenog 2020. godine do 31. ožujka 2021. godine.

Ovim mjerama nastoji se omogućiti poduzetnicima koji se bave djelatnostima koje su direktno pogođene posljedicama uzrokovanim pandemijom bolesti COVID – 19  da prebrode otežane uvjete poslovanja, kao i da se zadrže dosadašnji zakupni odnosi u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Kastva, što je od interesa za Grad Kastav.

Radi rasterećenja roditelja čija djeca pohađaju Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav predlaže se roditelje djece, u slučajevima nemogućnosti provođenja odgojno – obrazovnog rada zbog izricanja mjere samoizolacije od strane nadležne epidemiološke službe čitavoj odgojno-obrazovnoj skupini u Dječjem vrtiću Vladimir Nazor Kastav, osloboditi od obveze sudjelovanja u ekonomskoj cijeni vrtića za vrijeme trajanja mjere samoizolacije.

MarketingMariner keramika

Kao mjera pomoći nezaposlenim osobama s prebivalištem na području Grada Kastva koje su prijavljene kod nadležne službe za zapošljavanje kao nezaposlene, predlaže se isplata jednokratne novčane pomoći u iznosu od 250 kuna.

O paketu mjera glasat će Gradsko vijeće Grada Kastva na sjednici u četvrtak, 26. studenog.Print

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top