MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA
Kastav

Glazbeni dokumentarni filmovi na History Film Festivalu u Kastvu

Otvorene-prijave-za-19.-Liburnia-Film-Festival_article_full_lightbox

U ponedjeljak, 25. srpnja i utorak, 26. srpnja HISTORY FILM FESTIVAL u Gradskoj loži u Kastvu prikazuje glazbene dokumentarce iz svoje bogate filmske riznice

U ponedjeljak, 25. srpnja, nakon radionice električne i akustične gitare pod vodstvom Branka Bogunovića Pifa, u 21 sat slijedi projekcija filma OVO JE LOVE.

Možda ne znate za Rudyja Lovea, ali ćete gotovo sigurno znati prepoznati njegov glas. Mick Fleetwood, Sinbad i George Clinton otkrivaju neopjevanog junaka soula. Pjevač je to koji je odbio slavu kako bi stvarao glazbu sa svojom obitelji. Baš kad se čini da je sva njegova glazba izgubljena, ona se pojavljuje na drugoj strani svijeta.
OVO JE LOVE dugometražni je glazbeni dokumentarac koji prati soul pjevača Rudyja Lovea. Njegovo iskustvo u glazbenoj industriji tijekom desetljeća utjelovljuje borbu afroameričkih umjetnika 20. i 21. stoljeća.

011-this-is-love-john-alexander
U filmu se pojavljuju Jay-Z, komičar Sinbad, kralj funka George Clinton te Mick Fleetwood koji je izvršni producent filma.
Rudy Love je neopjevana legenda koja je stvarala hitove za Raya Charlesa, Little Richarda i Isaaca Hayesa. Njegova glazba stoji iza uzoraka Jay Z-ja, Prodigyja i Dilated Peoplesa, među mnogim drugima.
Rudy Love nikad nije želio slavu, sve što je želio bilo je pjevati.

U utorak, 26. srpnja slijedi projekcija filma TAMÁS BARTA – POŽURI, MAMA TE ČEKA KOD KUĆE.
Tamás Barta je legendarni mađarski rock gitarist, frontmen najpoznatije grupe iza željezne zavjese – LOKOMOTIV GT. Godine 1974., tijekom njihove američke turneje, Barta je odlučio ne vratiti se u Mađarsku i nastavio je živjeti u Americi.

MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Ostavio je svoje kolege iz benda i majku Edit. Prema tadašnjem zakonu počinio je “zločin odbijanja povratka kući”. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i ukupno oduzimanje imovine u Mađarskoj. Nakon smrti majke Tamása Barte, njezina usvojena kći Judit pronašla je 12 audio kazeta. Bile su to kazete koje su Tamás i njegova majka koristili za korespondenciju tijekom osam godina. Vrpce sadrže šokantno intimne, iskrene i dramatične razgovore između majke i sina koji žive u različitim svjetovima udaljenima više desetaka tisuća kilometara.
Ulaz na projekcije je slobodan. Program je nastao u trojnom partnerstvu Kastafskog kulturnog leta, Jerry Ricks Blues Festivala i History Film Festivala.

poster_Barta

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top