MarketingMNK Gorovo
Opatija

Gitone Adriatic povećala vlasnički udio LRH na 71,19 posto

slavija palace

Tvrtka Gitone Adriatic u srpnju ove godine objavila kupnju 53,94 posto dionica LRH-a, čime je za tu tvrtku nastala i obveza objavljivanje ponude za preuzimanje

Putem Zagrebačke burze koja je izdala izvještaj proizlazi da je Tvrtka Gitone Adriatic u ponudi za preuzimanje Liburnia Riviera Hotela (LRH) kupila 17,24 posto dionica, čime je svoj vlasnički udio u opatijskoj hotelskoj kompaniji povećala na 71,18 posto.

Kako se navodi u objavi, ponudu za preuzimanje prihvatilo je 496 dioničara LRH, od kojih je Gitone Adriatic kupio 52.165 dionica LRH, koje čine 17,24 posto temeljnog kapitala. Tako Gitone Adriatic, koji je prije ponude za preuzimanje imao 53,94 posto, nakon ponude za preuzimanje drži ukupno 215.414 dionica odnosno 71,18 posto temeljnog kapitala LRH.

Gitone Adriatic ima sjedište u Zagrebu, a zajednički djeluje sa austrijskom zakladom/trustom Holster Privatstiftung i tvrtkom Gitone Beteiligungsverwaltungs iz Beča, tvrtkama Gitone Adriatic B.V. i Gitone Kvarner B.V. iz Amsterdama te Gitone Kvarner-om iz Zagreba.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je početkom listopada tvrtki Gitone Adriatic odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje LRH, i to po cijeni od 4.761,17 kuna po dionici.

Prema današnjim podacima sa Zagrebačke burze, top deset dioničara LRH sa 71,18 posto predvodi Gitone Adriatic, dok kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu drži tvrtka Nova Liburnija, čiji su osnivači Grad Opatija te općine Lovran, Mošćenička draga i Matulji.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Država, koja udio u LRH ima putem Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), je svoj vlasnički udio u opatijskoj hotelskoj kući smanjila na 1,86 posto (ranije je imala 2,73 posto), dok ostali dioničari drže manje udjele (od 0,10 posto pa na niže).

Među najvećim dioničarima više nije AZ obvezni mirovinski fond, koji je ranije u LRH imao vlasnički udjel od 8 posto.

izvor: Poslovni dnevnik

http://www.poslovni.hr/kompanije/gitone-adriatic-povecala-vlasnicki-udjel-u-lrh-na-7119-posto-359967?fbclid=IwAR3ACJdxFDhhUlgEWGi_XPFdC9vnecHOG_m9cbmKMwTEnadnbolTHYY3W_E

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top