MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Gastro radionica „Moderniji pristup gastronomiji“

New Project (6)
foto: smiljan prpić

Ugostiteljskoj školi Opatija održana je gastro radionica „Moderni pristup gastronomiji“ namijenjena učenicima i nastavnicima škole

Radionicu je 4. ožujka 2019. godine u održao bivši učenik Ugostiteljske škole Dino Knežević, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Primorsko-goranske županije i šef kuhinje Hotel-Vinotel Gospoja u Vrbniku.

Na radionici su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Grada Opatije Emil Priskić, predsjednik Udruženja obrtnika Opatije Mauricio Počekaj, vlasnik restorana Bianco&Nero u Opatiji Robert Marinčić i predsjednica udruge Gaia Nova Sandra Kolonić. Prisutni su dobili uvid u moderniji pristup gastronomiji i danas je u pripremi bio sljedeći menu:

Teleći file na kremi od krumpira
Teleći file na palenti
File grdobine na rižotu od algi
Cheese cake od ovčjeg sira

Radionica je bilo vrlo uspješna i edukativna te je oduševila sve prisutne, posebno degustacija ukusnih jela pri čijoj su pripremi korištene suvremene tehnike poput trenutne proizvodnje sladoleda s tekućim dušikom, sous-vide tehnika, dimljenje, dehidriranje, fermentiranje te tehnika kuhanje-hlađenje-kuhanje.

MarketingMariner keramika

proizvodnje sladoleda s tekućim dušikom

Održanom radionicom dokazalo se kako kuhanje osim vještine zahtijeva kreativan i inovativan pristup pri spajanju različitih namirnica i prezentiranju istih na tanjuru. Radionica je označila početak niza edukacija različitih tematika koje će se idućih mjeseci održavati u kuhinjama Ugostiteljske škole Opatija u sklopu projekta nastavnika Damira Permana „Gospodarstvenik i obrtnik – partneri škole“.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top