Foto

[FOTO] U kastavskom vrtiću dali su si truda oko božićnih dekoracija: Pogledajte kako su uredili svoje prostore

vrtić Kastav

Kastavski vrtići povodom Adventa su uredili svoje prostore na svih šest lokacija u gradu, uključujući jaslice te novi prostor u Tometićima. Kreativne dekoracije sada su svakodnevica više od 350 mališana koji su se ove godine upisali u redovite programe kastavskih vrtića.

Dječji Vrtić Vladimir Nazor Kastav

Dječji Vrtić Vladimir Nazor Kastav | Foto: Jelena Ratko

Dječji vrtić Vladimir Nazor u Kastvu djeluje na ukupno šest lokacija u gradu, s 20 grupa polaznika redovitih vrtićkih programa. Vrtići se povodom Adventa već tradicionalno ukrašavaju ručno rađenim ukrasima, a ove godine odgajateljice su si zaista dale truda; vrtićki prostori izgledaju tako bajkovito!

Dječji vrtić Kastav

Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav | Foto: Jelena Ratko

Prostore vrtića krase tematski osmišljene dekoracije

Kastavski vrtić ukupno pohađa 20 skupina djece vrtićke dobi, uključujući one koje redoviti vrtićki program pohađaju na engleskom i talijanskom jeziku.

Tako je talijanska skupina svoje dekoracije izradila na talijanskom jeziku, a engleska na engleskom jeziku. Od ukupno pet postojećih objekata vrtića (Objekt Vladimir Nazor ispod Osnovne škole Milan Brozović, Objekt Mavrica na dvije adrese u starom gradu, Objekt Halugica u Spinčićima, Objekt Smarties u Tometićima, Objekt Kastafske sardelice – jaslice), svaki ima posebnu božićnu temu koja obilježava ukrase u vrtićkim prostorima. Neke od kreativno osmišljenih tema su Orašar, Zemlja slatkiša i Božić kakav je bio nekada.

Vrtićke prostore krase razne rukotvorine od papira, drveta i sušenog voća; kolaži s receptima i pjesmicama na čakavštini te lokalnom dijalektu; mala božićna drvca, plakati, čizmice Djeda Mraza, popisi želja i još mnogo toga.

5

Foto: Jelena Ratko | Rivijera News

Nova podružnica u Tometićima i planovi za budućnost

Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav nedavno je otvorio jednu novu podružnicu u Tometićima, s programom za rano usvajanje engleskog jezika. To je već druga pokrenuta “engleska” skupina s elementima Montessori pedagogije koju je Vrtić pokrenuo. Radi se o programu koji je uveden 2011. godine te postaje sve traženiji među roditeljima koji upisuju svoje mališane u vrtić po prvi puta.

Prema službenim podacima iz Programa ukupnog razvoja za Grad Kastav Riječke razvojne agencije Porin d.o.o., “Grad Kastav jedna je od rijetkih jedinica lokalne samouprave u Primorsko-goranskoj županiji, ali među rijetkima i u Hrvatskoj, kod kojih je stopa nataliteta viša od stope mortaliteta.” Zbog sve većeg broja djece u gradu, u Rešetarima se planira graditi i nova područna škola, o čemu smo nedavno pisali.

 

Pogledajte galeriju fotografija prigodno ukrašenih vrtićkih prostora:

Foto: Jelena Ratko | Rivijera News

55555

Zadnje novosti

To Top