MarketingMariner keramika
Kastav

Foto: Nova Crekvina

Slika3 (2)

U ponedjeljak, 23. studenog, započinju pripremni radovi ograđivanja gradilišta na Crekvini što označava početak jednog od najznačajnijih projekata u staroj gradskoj jezgri Kastva – „Povežimo se baštinom“, a koji se izvodi u okviru Urbane aglomeracije Rijeka s ciljem izgradnje novih i revitalizacije postojećih lokacija kulturno-povijesne baštine. Ukupna  vrijednost  projekta „Povežimo se baštinom, kojeg sufinancira Europska unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj,  iznosi 76.376.459,15  kuna, iznos EU financiranja je 36.369.926,74 kuna, a Grad Kastav je uključen s uređenjem trga Lokvina i lokaliteta Crekvina.

Slika1 (2)

Što se tiče Crekvine, riječ je o drugoj fazi sanacije i uređenja nakon što su 2017. godine u suradnji s Ministarstvom turizma izvedeni radovi vrijedni 2 milijuna kuna. Tada je napravljena konsolidacija i konzervacija postojeće konstrukcije svetišta, a ponovo je zatvoren prolaz kroz oltarno svetište Crekvine koji je nasilno otvorila talijanska vojska nakon Prvog svjetskog rata. Ujedno su na prostoru istočne sakristije uređeni novi sadržaji u funkciji ljetne pozornice: muška i ženska garderoba sa sanitarnim čvorovima te skladišni prostori.

Slika2 (2) (2)

MarketingMariner keramika

Do kraja ove godine radit će se na sanaciji bočnih zidina, a većina parkirnih mjesta će u tom razdoblju biti dostupna. Cijela investicija, vrijedna 5,8 milijuna kuna, trebala bi biti gotova do proljeća.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top