Marketing
Đir

FOTO: Fenomenalna Balinjerada oduševila posjetitelje

Foto: Smiljan Prpić

…a posebno je atraktivna bila opatijska inačica poznate viteške igre – Kukalka

Opatija je danas ujutro bila centar maškaranih događanja u Hrvatskoj. Održana je 37. Balinjerada koja je okupila više stotina sudionika i više tisuća posjetitelja. Balinjeradu je kao i obično otvorio njezin osnivač Duško Jeličić – Dule koji je u izjavi za HRT emotivno progovorio o počecima Balinjerade. “Neki od prvih sudionika Balinjerade koji su se spuštali po ovoj istoj ulici danas ne samo da su očevi već su i nonići čiji unuci idu njihovim stopama”, rekao je Dule.

Uzbudljivo natjecanje vozila na „balinjerama“ ili kugličnim ležajevima koja velikim brzinama, uz skandiranje tisuća okupljenih ljudi, jure u spustu niz glavnu ulicu, već trideset godina jedinstvena je opatijska karnevalska atrakcija. Balinjerada je dijelom brzinsko natjecanje u spretnosti upravljanja neobičnim „jurilicama“ kućne izrade, a dijelom maškarana povorka u kojoj se predstavljaju elaborirane putujuće konstrukcije u koje su karnevalske grupe uložile mjesece rada i koje često predstavljaju ironične i jetke komentare na aktualna društvena zbivanja.

Program je započeo u 10:00 kada su se natjecatelji počeli spuštati niz glavnu opatijsku ulicu kao trening prije samog nastupa. U 12:00 je bio službeni start utrke, a u 13:00 čitavu pozornost okupirali su opatijski zimski kupači poznati kao Kukali koji su održali svoju verziju viteške igre – Kukalku te odlično zabavili brojnu publiku. Dio atmosfere možete doživjeti u našoj fotogaleriji.

Foto: Smiljan Prpić

85251835_3488678254537028_4050136954489012224_o

bfb

cilj

dd

df

dfdfd

dule

e

glazba gr

in bambo

korona

kurtiji

Marketing

lumberi

mažo

w

vfvs

vfvf

uz

start

selfi

rt

q

peš

u cilju

kukalka

kukalka 1

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top