Marketing
Turizam

Formiran Gospodarski savjet FMTU

20191206_101139_resized

Gospodarski savjet čine ugledni gospodarstvenici koji svojim znanjem i iskustvom podržavaju rad institucije i aktivno doprinose razvojnim procesima Fakulteta

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je osnovao Gospodarski savjet s ciljem snažnijeg povezivanja s gospodarstvom kao jamstva kontinuiranog prepoznavanja i zadovoljavanja potreba tržišta rada. Gospodarski savjet će, kao savjetodavno tijelo, doprinositi unapređivanju i inoviranju znanstvene, stručne i nastavne aktivnosti fakulteta s ciljem sinergijskog djelovanja znanosti i prakse na svim razinama, a posebice u funkciji razvoja gospodarstva s naglaskom na turizam, ugostiteljstvo i održivi razvoj.

Predsjednik Gospodarskog savjeta je direktor Hrvatske turističke zajednice mr. sc. Kristjan Staničić, koji poručuje „Članovi savjeta su ugledni i priznati gospodarstvenici, odnosno predstavnici menadžmenta vodećih hotelsko-turističkih poduzeća, financijskih institucija te lokalne uprave i samouprave. Riječ je o pojedincima koji će svojim znanjem i iskustvom dati značajan doprinos budućim razvojnim procesima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u jačanju njegove prepoznatljivosti i izvrsnosti“.

Ostali članovi Gospodarskog savjeta su Marina Medarić, predstavnica Primorsko-goranske županije koja će obnašati funkciju zamjenice predsjednika Gospodarskog savjeta, dok će u svojstvu članova savjeta biti Vesna Bartolović Stančić iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Tonči Boras iz Sunce koncern d.d., Rikardo Hesky iz Jadranka hoteli d.o.o., Ela Komlen iz Milenij hoteli d.o.o.,Tomislav Korošec iz Arena Hospitality Group d.d., Kristijan Pavić iz ACI d.d., dr. sc. David Poropat iz Valamar Riviera d.d. te Tina Turk Lupieri iz Maistra d.d.

MarketingMNK Gorovo

Značaj Gospodarskog savjeta sadržan je u aktivnom učešću u kreiranju strateških razvojnih dokumenata Fakulteta i doprinosu u definiranju standarda zanimanja i standarda kvalifikacija kao polazišta inoviranja studijskih programa i nastavnih planova u sklopu  projekta Izvrsnost i učinkovitost u visokom obrazovanju u polju ekonomije, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Europski socijalni fondi dr.

Poseban naglasak u radu Gospodarskog savjeta bit će na poticanju i razvoju znanja i vještina studenata kroz unapređivanje stručne prakse i aktivnu suradnju studenata i poslodavaca u izradi završnih i diplomskih radova, kao i u rješavanju konkretnih problema u praksi te izradi istraživačkih studija i stručnih projekata. Upravo je u tom kontekstu direktor HTZ-a Kristjan Staničić studentima 4. godine održao predavanje i prezentaciju na temu „Hrvatska turistička zajednica u kontekstu pozicioniranja hrvatskog turizma“, a u sklopu koje je predstavio ključne promotivne aktivnosti te izazove dinamičnog turističkog tržišta.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top