MarketingMariner keramika
Turizam

FMTU lansirao projekt „Virtualni hotel“ u kojem tehnologija spaja teoriju i praksu

fmtu ika

ERP VIRGA + MISH GAS uvršten u projekt “Virtualni hotel” Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji

FMTU, LogIN i Istra Tech potiču digitalizaciju društva i podizanje kvalitete edukacije budućih poduzetnika i djelatnika u turizmu i ugostiteljstvu.

U srijedu 08. rujna na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisivanjem ugovora obilježen je početak poslovne suradnje Fakulteta, tvrtki Istra Tech d.o.o. i Login d.o.o. koje su preko 25 godina sa svojim poslovnim aplikacijama prisutne u brojnim renomiranim hotelskim i turističkim kompanijama. Potpisivanju sporazuma o suradnji nazočili su u ime Istra Techa d.o.o. direktor Davor Brenko, u ime Logina d.o.o. direktor Davor Slavić, članica Uprave Dunja Vladislović te Gorana Bardak voditeljica poslovnog razvoja, a ispred Fakulteta dekanica prof. dr.sc. Sandra Janković, prodekanica za razvoj izv. prof. Marinela Krstinić Nižić i izv. prof. Dubravka Vlašić.

Cloud ERP VIRGA + MISH GAS aplikacija uvrštena je u obrazovni program Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te kao takva u integraciji sa svjetski priznatim rješenjem Opera PMS predstavlja tehnološku i aplikativnu osnovu za provedbu projekta „Virtualni hotel“ u organizaciji Fakulteta.

Cilj projekta „Virtualni hotel“, čija realizacija započinje u novoj akademskoj godini 2021/2022, je studentima kroz teoriju najboljih poslovnih praksi, prije ulaska na tržište rada, omogućiti rad i iskustvo na naprednim aplikacijama, te stjecanje digitalnih vještina u hotelijerstvu.

Dok Opera PMS u ovom projektu pokriva procese prodajnog i recepcijskog poslovanja te domaćinstva, ERP VIRGA + MISH GAS obuhvaća hotelijerstvu prilagođene back-office procese kao što su materijalno i ugostiteljsko poslovanje, računovodstvo, financije i kontroling. Od operacija studenti će savladati: knjiženje ulaznih faktura i povezivanje s materijalnim primkama, prihvati realizacije (smještaj, hrana i piće), prihvat utroška materijala, platni promet (priprema digitalnih naloga za plaćanja, knjiženje izvoda, obračun PDV-a, kontiranje, USALI izvješćivanje te financijske i računovodstvene izvještaje.

MarketingMariner keramika

Troškovi projektom obuhvaćene implementacije, edukacije i prava korištenja Cloud licenci ERP VIRGA + MISH GAS aplikacije za prvu godinu bit će u cijelosti financirana iz sredstava tvrtke Istra Tech d.o.o. i Login d.o.o.

Ovaj projekt dokaz je uspješne regionalne partnerske suradnje, a studentima se pruža veća konkurentnost i brža prilagodba na tržište rada.

 

 

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top