Marketing
Kultura

Filmska preporuka – Rocketman

Rocketman-poster-crop
Film o glazbeniku s otoka, Eltonu Johnu

U posljednje vrijeme sve je više biografskih filmova o velikim glazbenicima koji su u današnje vrijeme stekli kultni status – ikona pop kulture. Pred nekoliko mjeseci u kinima smo mogli gledati Bohemian Rhapsody sjajan biopic o frontmanu grupe Queen Freddiu Mercuryu. Film je ponovo probudio karizmu velikog pjevača, a hitove grupe Queen vratio na playliste.

Ovih dana u kina je došao film Rocketman o velikom glazbeniku s otoka Eltonu Johnu. Engleski glazbenik jedan je od najtraženijih i najplaćenijih glazbenika današnjice, a njegovi koncerti su nerijetko maraton bez stanke gdje John gotovo četiri sata nastupa u pratnji svega nekoliko glazbenika. Prilikom njegovog prvog nastupa u Hrvatskoj u antičkom prostoru Pulske Arene nastupao je isto tako maratonski, započeo je koncert gotovo pola sata prije službeno najavljenog početka.

Film Rocketman režirao je Dexter Fletcher dok se u naslovnoj ulozi pojavljuje Taron Egerton. Na samom početku filma intonira se kamen temeljac karijere Eltona Johna – njegov apsolutan sluh. Film je odlično okarakterizirao psihu Eltona Johna koju je odredila okolina u kojoj je odrasta, ponajprije njegov emocionalno izoliran otac.

Film sadrži mnogo nadrealnih elemenata te mjuzikl – sekvenci. Ono što je problem filma Rocketman jest činjenica da završava puno prije nego što je Elton John u Westminsterskoj opatiji otpjevao Candle in The Wind na posljednjem ispraćaju Lady D, film Rocketman imati će još projekcija u Gervaisu te ga svakako preporučujemo.

Marketing

Prva sljedeća projekcija je u nedjelju 9. 6. 2019.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top