MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA
Kultura

Film o ”Indexima” na krovu dvorane u Matuljima

Plakat-Matulji

U subotu, 23. srpnja u 21 sat HISTORY FILM FESTIVAL na krovu Školske sportske dvorane u Matuljima prikazuje glazbeni dokumentarac INDEXI

Topao film rađen dugo i iz čiste ljubavi prati neobjašnjiv put karijere benda koji je uvelike promijenio glazbeni krajobraz bivše Jugoslavije.

Indexi_poster

Godine 1974. objavljen je album “Modra rijeka” koji ih je ustoličio na tadašnjoj jugoslavenskoj rock sceni. 25 godina kasnije, 1999. godine, album “Kameni cvjetovi”. Početkom šezdesetih, a naročito sedamdesetih, njihove pjesme bile su gotovo nezaobilazan repertoar radio stanica u Jugoslaviji. Svojevrsna rock lektira svih momaka s gitarama koji su zavodili djevojke.

Indexi su među prvima šezdesetih godina doveli zvuk rock and rolla u Sarajevo i Jugoslaviju. Slijedeći glazbene smjernice tada popularnih instrumentalnih rock sastava poput The Shadowsa, kasnije The Beatlesa, pa i Deep Purplea i Pink Floyda. Nošeni tekstovima raznih pjesnika, Indexi su podizali standarde za sve druge izvođače tadašnje scene. Isto bi tako znali i zabrazditi u duboku kaljužu festivalskog šunda potpuno svjesni činjenice da bezočno ruše spomenute standarde.

MarketingMariner keramika

Ulaz na projekcije je slobodan. Realizaciju programa koji je dio ovogodišnjih Matuljskih ljetnih večeri omogućila je Općina Matulji u suradnji s Istra filmom i History Film Festivalom.

Više na fb stranici

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top