MarketingMNK Gorovo
događanja

Festivalska Opatija – priča o Dori u Šporeru

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, UP Šporer, Izložba Prič
izvor: opatija.hr/ Foto: foto Luigi Opatija

Festivalska Opatija – priča o Dori, naziv je izložbe koja je sinoć svečano otvorena u UP Juraj Šporer

Izložba donosi fotografije svih dosadašnjih pobjednika Dore, svih natjecanja održanih u Opatiji, uz tekstualne podsjetnike na prošlost toga popularnog festivala, kao i na festivalsku tradiciju grada Opatije. Od ukupno 20 dosadašnjih Dora, 15 ih je održano u Opatijiu u koju se nakon osmogodišnje stanke ovaj festival vratio prošle godine.

Posjetitelji mogu vidjeti i statue Dore od različitih materijala, uključujući i ovogodišnju, sve radove autora Ivice Propadala te kratku video-priču o povijesti festivala na kojem Hrvatska bira svog predstavnika na Eurosongu.

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, UP Šporer, Izložba Prič

Foto Luigi Opatija

Izložbu su zajedno organizirali Grad Opatija, HRT i Festival Opatija, uz medijsko pokroviteljstvo Novog lista, iz bogate foto arhive kojeg je potekla većina izloženih fotografija.

Svečanost otvorenja izložbe vodila je HRT-ova novinarka i urednica Uršula Tolj, a na početak Dore vratili su nas članovi riječke grupe Put i izveli pjesmu »Don’tEver Cry« s kojom su 1993. godine pobijedili na prvom izdanju hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, koji je dvije godine kasnije dobio ime Dora po skladateljici Dori Pejačević.

Povratak ove popularne glazbene manifestacije bio je naš strateški projekt, vrlo smo zadovoljni što smo to uspjeli učiniti i već se prošle godine pokazalo da je ova manifestacija, važan društveni događaj u Hrvatskoj, dobro utjecala i na turističke rezultate Opatije, naglasio je gradonačelnik Dujmić. Gradonačelnik je najavio i da će iduće godine ususret Dori na jednoj od opatijskih javnih lokacija u središtu grada biti postavljena statua Dore, autora Ivice Propadala.

MarketingMNK Gorovo

Veliko zadovoljstvo zbog povratka Dore u Opatiju izrazio i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, rekavši da kemija između Opatije i njenih festivala i HRT-a postoji dugi niz godina, što je rezultiralo izvrsnom suradnjom i brojnim projektima, poput ove izvrsne izložbe.

Izložba je otvorena do kraja veljače i za posjetitelje je besplatna.

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, UP Šporer, Izložba Prič

Foto Luigi Opatija

Podsjetimo, Glazbeni dani HRT-a ove se godine u Opatiji održavaju 28. i 29. veljače. Grad Opatija i HRT su krajem prošle godine potpisali ugovor o suradnji i održavanju Glazbenih dana i Dore u Opatiji za dvije godine, za 2020. i 2021.

Izvor teksta: www.opatija.hr

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top