MarketingMariner keramika
Kultura

Festival susjedstva Opatija

LUNGOMARE SMILJAN PRPIĆ
foto: smiljan prpić

U Centru Gervais 15. listopada od 18,00 sati

Festival susjedstva Opatija će se u sklopu Europske prijestolnice kulture (EPK) i programskog pravca 27 susjedstava održati u četvrtak, 15. listopada 2020. u Centru Gervais.

Program u 18:00 sati otvara prezentacija aktivnosti u sklopu susjedstva Opatija 2018.-2020. kroz kratka predstavljanja rezultata i dojmova i osobna svjedočanstava aktera pojedinih aktivnosti (govornici na tribini, voditelji radionica, pobjednici i sudionici natječaja OKiZA, volonteri akcija pošumljavanja, autori izložbi, mladi sudionici street art festivala i brojni drugi “susjedi”).

U 18:30 sati održat će se predstava Eko oštija

Eko oštija je glazbeno – scenska predstava glumaca amatera i glazbenika profesionalaca, prožeta glazbenim brojevima i simpatičnom konverzacijom između sudionika predstave koji oživljavaju stare domaće aforizme Primorja i Kvarnera, a koja za ovu priliku dobiva svoju posebnu “eko” verziju. Glumci/glazbenici: Zoran Kinkela Mežnjar, Andy Cech, Zoran Ravnić, Dražen Turina Šajeta, Damjan Grbac.

Oko 19:30 sati upriličit ćemo preuzimanje vremenske kapsule od susjedstva Drenova i polaganje predmeta u kapsulu susjedstva Opatija u kojem sudjeluju predstavnici Udruge Žmergo, Grada Opatija, predstavnici PGŽ-a, Grada Rijeke i Rijeka 2020.

Druženje se nastavlja uz domjenak i glazbu s prigodnim programom u 20:00 sati. U sklopu programa organizirat će se izložbe fotografija “Lungomare u tišini” i “Međugeneracijska solidarnost” te prezentacija grada Beča kao partnera susjedstva Opatija.

Obratite pozornost da je kapacitet prostora održavanja ograničen na 100 sudionika, nakon čega ulaz zainteresiranima više neće biti moguć. Na ulazu u Centar Gervais potrebno je dezinficirati ruke osiguranim dezinfekcijskim sredstvom, ostaviti svoje osobne podatke (ime i prezime te broj telefona), a nošenje zaštitnih maski je obavezno. Sjedenje će biti organizirano uz dovoljnu fizičku distancu među posjetiteljima. Ukoliko imate temperaturu 37,2 ili više i/ili respiratorne probleme, kao i ako pripadate rizičnim skupinama, molimo Vas da ostanete kod kuće te na taj način zaštitite sebe i druge.

Nositelj inicijative je Udruga Žmergo. Susjedstvo Opatija dio je programskog pravca 27 susjedstava u sklopu projekta Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture. Festival se realizira u suradnji i partnerstvu s Gradom Opatija, Gradskim društvom Crvenog križa Opatija (Klub 60+) i Savjetom mladih Grada Opatije.

Program je za posjetitelje besplatan i otvoren bez prethodne najave.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top