MarketingMuzej turizma
Opatija

Fernando Kirigin: Ivo Dujmić je izabrao neobičan način predstavljanja kandidature

004

Predsjednik Gradskog vijeća i kandidat za gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin najavio kako će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, zakazanoj za srijedu, 10. veljače, naći i program poticanja zapošljavanja i razvoja zaleđa za 2021. godinu. Istaknuo je kako smatra da je potrebno dodatno unaprijediti prijedlog koji se temelji na parametrima iz ranijih godina.

– Ova godina ni po čemu neće biti “samo jedna u nizu”. Uvjeti poslovanja poduzetnika drastično su otežani zbog pandemije koja “trese” čitav svijet protekih gotovo 12 mjeseci. Mnogi su poduzetnici morali zatvoriti svoja vrata. Mnogi su građani izgubili posao. Zato je ova odluka o poticanju zapošljavanja važnija nego ikad ranije. Svaka novozaposlena osoba generator je prihoda  za gradski proračun, ali i generator daljnjeg razvoja grada. Svatko tko u ovako teškim vremenima zapošljava i stvara novu vrijednost zaslužuje svu moguću pomoć od strane gradske uprave. Zato ću predložiti povećanje pomoći, u pojedinačnim iznosima, ali i u ukupnoj masi predviđenoj u proračunu. Jednostavno, u izvanrednim okolnostima ne mogu vrijediti redovni uvjeti, osobito u pitanju kao što je zapošljavanje, o kojem ovisi brzina kojom ćemo prebroditi krizna vremena. Vjerujem da će to prepoznati i moji kolege vijećnici te da će Gradsko vijeće još jednom pokazati kako razumije potrebe građana i lokalnog gospodarstva, rekao je Kirigin.

Naglasio je kako nije zadovoljan odgovorom koji je od gradonačelnika Ive Dujmića dobio na temu dodatnih kompenzacijskih mjera za poduzetnike, umjetnike i sportaše, ali i građane kojima je egzistencija ugrožena pandemijom i epidemiološkim mjerama osmišljenima za njeno suzbijanje.

– Poboljšanjem programa poticanja zapošljavanja i razvoja zaleđa moći ćemo pomoći dijelu tih građana. No nužno je hitno i cjelovito riješiti sve posljedice pandemije, kako bismo mogli spremno dočekati sezonu i snažno krenuti putem oporavka gospodarstva. Smatram da takvo rješenje ne bi predstavljalo neostvarive želje za gradski proračun, a vjerujem da ćemo ga i postići, ako se od strane gradske uprave i gradonačelnika pokaže malo razumijevanja i senzibiliteta za građane, sportaše, umjetnike, poduzetnike i djelatnike civilnog sektora, koji čine vrijedno tkivo našeg gospodarstva i svakodnevnog života, rekao je Kirigin.

MarketingModerato

Prokomentirao je i najavu kandidature aktualnog gradonačelnika Ive Dujmića za četvrti mandat.

– Drago mi je da se Ivo Dujmić odlučio na taj korak, iako je, kako kaže, dvojio o odluci. Veća mogućnost izbora uvijek je dobra vijest za građane, koji će sada moći dati i svoju ocjenu uspješnosti rada gradonačelnika tijekom protekle četiri godine. Doduše, izabrao je neobičan način i poruku za predstavljanje kandidature, ali vjerujem da će se u narednim javnim istupima više fokusirati na probleme koji muče ovaj grad i potencijalna rješenja. Obiteljske teme ipak je bolje ostaviti za privatnost svoja četiri zida. Nadam se konstruktivnim raspravama koje će građanima ponuditi kvalitetne argumente za odluku kome žele prepustiti upravljanje gradom u naredne četiri godine. Razmišljanje o budućnosti Opatije je izazov kojem se veselim i koji spremno iščekujem, a prošlošću se nema smisla baviti. Sportskim rječnikom rečeno, ne možemo trčati naprijed ako stalno gledamo unazad, rekao je Kirigin.

55555

Zadnje novosti

To Top