MarketingMariner keramika
Turizam

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prigodno obilježava Svjetski dan turizma

digital marketing turizam

U nastavku vam donosimo aktivnosti koje će povodom Svjetskog dana turizma provoditi Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo izvijestiti Vas da će povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27. rujna i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, kao jedina visokoobrazovna institucija u regiji za obrazovanje kadrova u turizmu i ugostiteljstvu, prigodno obilježiti ovaj dan.

Fakultet će ovom prilikom ponuditi sljedeće aktivnosti:
Predstavljanje prve Studentske konferencije W4T u organizaciji studenata našeg Fakulteta (press konferencija zakazana za 27.09.2021. u 10 sati na Fakultetu).

Okrugli stol u suradnji s TZ Kvarnera na temu: KVARNER – ODRŽIVA TURISTIČKA DESTINACIJA – Investicijama u hotelijerstvu do cilja

Predavanje studenata FMTU koji su sudjelovali na natjecanju Svjetske turističke organizacije, učenicima Hotelijersko-turističke u Opatiji.

Prva studentska konferencija Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci pod nazivom Wave for Tourism (W4T) održat će se ove godine u periodu od 30.09. do 03.10.

Posebno nas raduje velika zainteresiranost za konferenciju unatoč uvjetima pandemije u kojima se nalazimo, te su rasprodani svi onsite kapaciteti (100 onsite mjesta). Na konferenciji, uz studente iz Republike Hrvatske, sudjelovat će i studenti iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Crne Gore te Republike Slovenije.

Konferencija se bavi recentnim pitanjima iz područja turizma, hotelijerstva, marketinga, menadžmenta i održivog razvoja, a naglasak je stavljen na održivi razvoj turizma, odnosno ekološko osvješćivanje budućih djelatnika u turizmu. Njen cilj je okupljanje studenata zbog poticanja transfera znanja te međusobnog povezivanja budućih lidera.
Svakako bismo istaknuli činjenicu da je ovogodišnju konferenciju podržalo više od deset sponzora, a posebna zahvala ide glavnom sponzoru, Liburnia Riviera Hotelima d.d. i njihovoj društvenoj odgovornosti te želji da privuku mladu populaciju u destinaciju. Liburnia Riviera Hoteli d.d. značajno je doprinijela samoj organizaciji konferencije i povećavanju njezine kvalitete.

MarketingMariner keramika

Okrugli stol na temu: KVARNER – ODRŽIVA TURISTIČKA DESTINACIJA
Investicijama u hotelijerstvu do cilja

Kvarner kao turistička destinacija u svim svojim aspektima turističkog razvoja stremi održivosti. U okviru okruglog stola raspravit će se problematika energetske učinkovitosti u hotelijerstvu koja je posebno zahtjevna s obzirom da je značajni dio hotelskih objekata starije gradnje, a dio njih je i pod posebnom zaštitom. Koji su problemi u praksi, kako ih riješiti, koje su mogućnosti financiranja – o tome će na okruglom stolu raspravljati relevantni stručnjaci i znanstvenici.

Okrugli stol održat će se 12.10.2021. na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki.

Predavanje studenata FMTU učenicima HT škole u Opatiji

Jedna od aktivnosti u sklopu Svjetskog dana turizma je i predavanje naših studenata, koji su vrlo uspješno sudjelovali na globalnom natjecanju Svjetske turističke organizacije – 2021 GLOBAL UNWTO Students’ League Plastics Pollution Challenge, učenicima Vaše škole.
Tema koju će studenti predstaviti je vrlo aktualna i zanimljiva, i bavi se pitanjem zagađenja plastikom u kontekstu globalnog turizma, te koje su posljedice, a koji mogući pravci upravljanja efektima prekomjerne plastike u (turističkom) okruženju.
Prezentacijom izvan-kurikulumske aktivnosti naših studenata, djelokrug aktivnosti Fakulteta i mogućnosti naših studenata približit ćemo na taj način i učenicima HT škole, od kojih će mnogi zasigurno biti i naši budući student.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top