Marketing
Politika

Evo tko su kandidati za Hrvatski sabor iz našeg kraja

opatija Prpić

Najizgledniji putnik za Markov trg je Marin Miletić iz Kastva, a svoju priliku čeka i Eni Šebalj iz Matulja.

Objavljene su liste kandidata za predstojeće parlamentarne izbore. U osmoj izbornoj jedinici koja obuhvaća Istarsku županiju i zapadni dio Primorsko – goranske županije uključujući Rijeku i Opatijsku rivijeru, kartu za Markov trg pokušat će “ugrabiti” čak 280 kandidata kandidiranih u 20 izbornih lista. No, mjesta ima samo za njih 14 koji će 5. srpnja izboriti svoje mjesto u sabornici.

Iako su mnoge liste bile objavljene još prije nekoliko dana, za najveće iznenađenje pobrinuo se ni manje ni više nego Ivan Pernar koji će se u našoj izbornoj jedinici pokušati izboriti za nove četiri godine u saborskim klupama. Boje Restart koalicije branit će iz prvih redova Erik Fabijanić (SDP), Tulio Demetlika (IDS) i Silvano Hrelja( HSU), a “kapitalci” Željko Jovanović, Vojko Obersnel i Peđa Grbin pokušat će sa začelja liste preferencijalnim glasovima do saborskog mandata. HDZ u utrku ulazi s dvojicom ministara, Olegom Butkovićem i Garijem Cappellijem, bivšim ministrom Antonom Klimanom, predsjednikom HTZ-a Kristjanom Staničićem, saborskim zastupnicima Kirinom i Borićem, zvijezdom u usponu Josipom Ostrogovićem…

Na listama će se naći i kandidati s područja Kastva i Opatijske rivijere. Godinama već naš kraj nije imao svog predstavnika u Hrvatskom saboru. Posljednji saborski zastupnik iz našeg kraja bio je opatijski gradonačelnik Axel Luttenberger prije više od 15 godina. No, nakon ovih izbora to bi se moglo promijeniti.

Restart koalicija bi, prema mnogim analizama i predviđanjima, mogla osvojiti apsolutnu većinu mandata u osmoj izbornoj jedinici. Na devetom mjestu liste nalazi se zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj koja bi mogla pronaći svoje mjesto u sabornici. Još jedna kandidatkinja iz Matulja krenula je na nacionalnu razinu. Čelnica stranačke općinske organizacije Iva Letina bit će 12. na HDZ-ovoj listi. Potencijalno iznenađenje izbora mogao bi biti MOST-ov Marin Miletić iz Kastva koji nosi listu u 8. izbornoj jedinici te bi prema predviđanjima vrlo lako mogao biti među 14 putnika za Markov trg. Zanimljivo, druga na listi MOST-a Petra Mandić živjela je i odrasla u Opatiji.

Na listama se može pronaći još zanimljivih imena. Savjetnica opatijskog gradonačelnika i sveučilišna profesorica Romina Alkier nalazi se na četvrtom mjestu HNS-ove liste, a Ivan Črnjarić iz Jušića nalazi se na sedmom mjestu. Koalicijsku listu predvođenu reformistima predstavljaju Aleksandar Popadić iz Veprinca kao nositelj liste, Milutin Babić iz Ike na trećem, Toni Zorić iz Opatije na četvrtom, Grozdana Popadić iz Pobri na šestom i Marko Orešković iz Opatije na osmom mjestu. Nezavisnu listu Marina Škibole podržavaju Kastavci Dora Šimunović na petom i Mladen Mladenović na osmom mjestu. Zamjenik Primorsko – goranskog župana Marko Boras Mandić nosit će listu Unije Kvarnera koja je iznenadno ispala iz kombinacije sa strankom Pametno. Na trinaestom mjestu liste naći će se ime opatijskog gradskog vijećnika i bivšeg pomoćnika ministra gospodarstva Vedrana Kružića. 

Primorsko – goransku župan Zlatko Komadina predstavljat će boje Opatije u sedmoj izbornoj jedinici u kojoj će se za sabornicu natjecati i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Marketing

Za koga ćete glasati na izborima 05. srpnja?

Prikaži rezultate

Loading ... Loading ...

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top