MarketingMariner keramika
Opatija

Europskim novcem do zapošljavanja asistenata osobama s invaliditetom

smajlići
foto: arhiva

Opatijska udruga za osobe s invaliditetom putem EU fondova osigurala posao za 13 asistenata

Svrha projekta je  pridonijeti jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom te razvijati i širiti mrežu izvaninstitucionalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Usluga osobne asistencije fleksibilna  je i u potpunosti prilagođena korisnicima te time pruža najbolji način potrebe potporama za uključivanje u život lokalne zajednice i opće povećanje kvalitete života korisnika. Provedbom projekta OA pruža potporu za aktivnost koje bi korisnika samostalno obavljao da nema invaliditet te se ovom uslugom poboljšava i kvaliteta života njihovih obitelji time što se omogućuje lakše zadržavanje posla i pristup zapošljavanju, radu kao i kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena i dnevnih aktivnosti.

element2_A3

Projektom je osigurano 1.734.187,50 kuna  bespovratnih sredstava EU fondova, točnije iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda,  ESF- Učinkoviti ljudski potencijali. Razdoblje projekta je 24 mjeseca, odnosno od siječnja 2020. godine do srpnja 2022. Ovim projektom obuhvaćeno je 13 osoba s invaliditetom; šest osoba muškog spola i sedam ženskoga. Putem projekta je zaposleno 13 osobnih asistenata. Osobni asistenti su nezaposlene osobe koje su se nalazile na HZZ-u te smo im ovim putem osigurali plaću i doprinose koji se uplaćuju u fondove. Većina asistenata je iz grada Opatije te ovim putem jačamo lokalnu svijest poručuju iz Udruge.

Više o Udruzi

Udruga osoba s invaliditetom grada Opatije djeluje od 2007. godine te okuplja stotinjak osoba koje imaju različite vrste i stupnjeve invaliditeta s područja Liburnije i šire. Udruga zapošljava asistente koji sudjeluju u izravnom radu s korisnicima svakim radnim danom, osigurava i osobne asistente te okuplja volontere koji svojim angažmanom i radom doprinose cjelokupnom boljem funkcioniranju udruge.

smajlići

Udruga je osnovana s ciljem promicanja i ostvarivanja zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, odgojnih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih, informacijskih, sportskih, rekreacijskih i drugih interesa svojih članova/ica. Djelovanje udruge temelji se na ostvarivanju integracije osoba s invaliditetom u život zajednice s konačnim ciljem potpune socijalne integracije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, koja pak takvim osobama omogućava samostalno življenje. U sklopu Udruge svakodnevno se provode brojne aktivnosti kao što su: terapijsko jahanje na ranču Anđeli, likovne radionice, razne radionice- od kreativnih do praktičnih, sportske aktivnosti, upotpunjavanje slobodnog vremena aktivnostima koje promiču socijalizaciju, senzornu integraciju, osposobljavanje za samostalan život te intelektualni kognitivni razvoj i rast.

MarketingMariner keramika

Osim navedenih elemenata rada Udruga se bavi i organizacijom izleta i ljetovanja za osobe s invaliditetom te izlaganjem prigodnih predmeta i suvenira u čijoj izradi sudjeluju sami korisnici na štandu u određenim prigodnim datumima u godini kao i prikupljanjem donacija kroz razne prilike i manifestacije.

udruga osoba s invaliditetom

Projekti

1.       Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, kodni broj UP.02.2.2.09.0131  pod nazivom Osnažimo mrežu osobnih asistenata na području Liburnije II. koji se financira  iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2020-2022.

2.       Usluge osobne asistencije osobama s najtežim stupnjem invaliditeta Financirano od Ministarstva  za demografiju politiku.

3.       Igrom u život- mlade osobe s intelektualnim teškoćama- financirano od Grada Opatije (Opatija- zdravi grad).

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top