MarketingMariner keramika
Opatija

European Best Destinations i Forbes odabrali Opatiju kao jednu od 16 najromantičnijih europskih destinacija za Valentinovo

Mjesec_ljubavi_Opatija

Ususret Valentinovu, Danu zaljubljenih, European Best Destinations i utjecajni američki časopis Forbes odabrali su Opatiju kao jednu od 16 najromantičnijih destinacija u Europi

Opatija je predstavljena kao mondeno obalno odmaralište i dragulj kvarnerskog područja, čija turistička tradicija seže još u 19. stoljeće. Izdvojene su jedinstvene opatijske vile i hoteli okruženi egzotičnim vrtovima, parkovima i morem, ali i poznata proizvodnja čokolade.

Riječ je o izboru najromantičnijih destinacija za Valentinovo u Europi kojeg je sastavila organizacija European Best Destination Organization (EBDO), koja u suradnji s Forbesom i drugim svjetski poznatim medijskim kućama promovira diljem svijeta milijunima putnika (turista) atraktivne i jedinstvene europske destinacije.

Iznimno sam zadovoljan što sada već na dnevnoj bazi u naš prelijepi grad stižu vrijedna međunarodna priznanja. Vijest da je ususret Valentinovu, Danu zaljubljenih prestižni američki časopis Forbes Opatiju uvrstio među 16 europskih najromantičnijih destinacija, jako me je obradovala i ponovno potvrdila da živimo u jednom od najljepših dijelova Europe i svijeta, ali i to da dobro strateški promišljamo razvoj naše destinacije. Ništa ne dolazi slučajno pa tako niti priznanja. Na promociji Opatije kao romantične destinacije, na tragu povijesne baštine koja seže još u drugu polovicu 19. stoljeća, sustavno radimo. Grad Opatija za takve projekte svake godine izdvaja značajna sredstva, a naša Turistička zajednica neprestano i aktivno kreativno osmišljava gradski prostor. Kao predsjednik TZ grada Opatije zahvaljujem im na tome i vjerujem da je ova titula prava pozivnica svim zaljubljenima za dolazak u Opatiju, rekao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

I zaista, Valentinovo kao „praznik“ ljubavi jedan je od najljepših motiva za posjet Opatiji, a mjesec ljubavi obilježen je romantičnom atmosferom i atraktivnim programima posvećenih najuzvišenijoj ljudskoj emociji. Romantika grada dodatno je naglašena atraktivnom prigodnom rasvjetom, ali i stotinama srca i romantičnih poruka kojima je Turistička zajednica grada Opatije ukrasila parkove, trgove i ulice.  Opatija za Valentinovo, ali i tijekom cijele veljače svojim vjernim, ali i budućim gostima poručuje – „osjeti ljubav“.

Izuzetno smo ponosni što su nas European Best Destination i Forbes uvrstili u 16 najromantičnijih destinacija u Europi. Ovo priznanje za Opatiju znači jednu zaista jaku svjetsku promociju i direktni pristup do milijuna turista. Realizirali smo našu viziju kako bi Opatija tijekom Valentinova trebala izgledati, a ima li ljepše nagrade nego li par dana prije Valentinova dobiti ovakvo lijepo priznanje koje nam je i potvrda i nagrada za veliki, uloženi trud, ali svakako i vjetar u leđa za sve naše buduće projekte, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija, Suzi Petričić.

MarketingMariner keramika

Da vlada veliki interes za Opatijom potvrđuje  činjenica da su  za nadolazeći vikend smještajni kapaciteti većine od 11 otvorenih opatijskih hotela već popunjeni. Opatijski hotelijeri svojim su atraktivnim ponudama za Valentinovo privukli  brojne domaće goste koji će u Opatiji uživati šetnjom romantično uređenim parkovima i Lungomarem kao i u wellness programima i uvijek vrhunskoj gastronomskoj ponudi hotelskih restorana.

Kao kruna ljubavnog vikenda, ove subote, 13. veljače, u Opatiji se održava veliki glazbeni spektakl,  izbor hrvatske pjesme za  Eurosong „Dora“ koja okuplja hrvatsku glazbenu kremu, a romantičnu atmosferu Valentinova u Opatiji dodatno će obogatiti i koncerti Marka Tolje „All you need is love“ koji će se održati u velikoj dvorani centra Gervais 12. i 14. veljače.

Romantična Opatija vas očekuje!

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top