MarketingMNK Gorovo
Đir

Eros Ramazzotti na Ljetnoj – la notte sembra perfetta

Eros Ramazzotti
Foto: Smijan Prpić

Vrhunac ljetne koncertne sezone u Opatiji obilježio je koncert jednog od najvećih talijanskih kantautora svih vremena – Erosa Ramazzottija. Karijera ovog jedinstvenog glazbenika započela je ranih osamdesetih godina na festivalu Sanremo, jednom od rijetkih koji i  danas čuva jedinstvenu atmosferu festivala zabavne glazbe.

Ramazzzotti se, za njega sudbonosne, 1984. godine festivalskoj publici predstavlja s pjesmom „Terra promessa” i tako započinje svjetska karijera ovog glazbenika s Apenina koji je u svojoj karijeri prodao 27 milijuna ploča. U sklopu aktualne svjetske turneje „Vita ce n’e´” Ramazzotti je nastupio na Ljetnoj pozornici u Opatiji u nešto komornijem obliku nego što je uobičajeno, obzirom na činjenicu da se radi o glazbeniku koji puni stadione.

Nešto manji prostor kultne Ljetne pozornice rezultirao je prisnim kontaktom izvođača i publike. Eros je nastup otvorio naslovnom pjesmom turneje i već na početku smo shvatili da će to biti posebna noć s tendencijom da postane savršena. Ozvučenje koncerta je bilo i više nego zadovoljavajuće s dobrim balansom između banda i jedinstvenog Ramazzottijevog vokala. Nakon nekoliko otpjevanih pjesama opatijski glazbeni gost obratio se publici na hrvatskome jeziku što je izazvalo masovno odobravanje publike.

Nakon toga slušali smo kompilaciju starih i novih pjesama, bilo je tu i uvijek zelenih melodija poput „Terra promessa”, „Fuoco nel fuoco”, „Un’ altra te”, itd.

Uz pomoć svojih back vokala Eros Ramazotti otpjevao je i dva dueta koje je snimio s dvije velike glazbenice: Cher i Anastaciom. Na video zidu u dubini pozornice publika je mogla uživati u jedinstvenim video projekcijama a na bočnim video zidovima mogli smo vidjeti pjevača u krupnom planu. Iako je već lagano u godinama Erosa Ramazzotija krasi posebna impostacija glasovnog aparata i magična moć da slušatelja uvjeri u interpretaciju koju nudi, tu mu definitivno pomaže talijanski jezik. Gotovo pet tisuća posjetitelja  uživalo je u koncertnom spektaklu koji će se dugo pamtiti i prepričavati.

MarketingMNK Gorovo

Na kraju moram reći da mi je i osobno na koncertu bilo izuzetno ugodno te da je to bio jedan od onih koncerata koje ne zaboraviš odmah dok se probijaš kroz gužvu do izlaza. 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top