Marketing
Đir

Eros Ramazzotti na Ljetnoj – la notte sembra perfetta

Eros Ramazzotti
Foto: Smijan Prpić

Vrhunac ljetne koncertne sezone u Opatiji obilježio je koncert jednog od najvećih talijanskih kantautora svih vremena – Erosa Ramazzottija. Karijera ovog jedinstvenog glazbenika započela je ranih osamdesetih godina na festivalu Sanremo, jednom od rijetkih koji i  danas čuva jedinstvenu atmosferu festivala zabavne glazbe.

Ramazzzotti se, za njega sudbonosne, 1984. godine festivalskoj publici predstavlja s pjesmom „Terra promessa” i tako započinje svjetska karijera ovog glazbenika s Apenina koji je u svojoj karijeri prodao 27 milijuna ploča. U sklopu aktualne svjetske turneje „Vita ce n’e´” Ramazzotti je nastupio na Ljetnoj pozornici u Opatiji u nešto komornijem obliku nego što je uobičajeno, obzirom na činjenicu da se radi o glazbeniku koji puni stadione.

Nešto manji prostor kultne Ljetne pozornice rezultirao je prisnim kontaktom izvođača i publike. Eros je nastup otvorio naslovnom pjesmom turneje i već na početku smo shvatili da će to biti posebna noć s tendencijom da postane savršena. Ozvučenje koncerta je bilo i više nego zadovoljavajuće s dobrim balansom između banda i jedinstvenog Ramazzottijevog vokala. Nakon nekoliko otpjevanih pjesama opatijski glazbeni gost obratio se publici na hrvatskome jeziku što je izazvalo masovno odobravanje publike.

Nakon toga slušali smo kompilaciju starih i novih pjesama, bilo je tu i uvijek zelenih melodija poput „Terra promessa”, „Fuoco nel fuoco”, „Un’ altra te”, itd.

Uz pomoć svojih back vokala Eros Ramazotti otpjevao je i dva dueta koje je snimio s dvije velike glazbenice: Cher i Anastaciom. Na video zidu u dubini pozornice publika je mogla uživati u jedinstvenim video projekcijama a na bočnim video zidovima mogli smo vidjeti pjevača u krupnom planu. Iako je već lagano u godinama Erosa Ramazzotija krasi posebna impostacija glasovnog aparata i magična moć da slušatelja uvjeri u interpretaciju koju nudi, tu mu definitivno pomaže talijanski jezik. Gotovo pet tisuća posjetitelja  uživalo je u koncertnom spektaklu koji će se dugo pamtiti i prepričavati.

MarketingMNK Gorovo

Na kraju moram reći da mi je i osobno na koncertu bilo izuzetno ugodno te da je to bio jedan od onih koncerata koje ne zaboraviš odmah dok se probijaš kroz gužvu do izlaza. 

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top