MarketingMariner keramika
Vijesti

Erasmus-ovci u Opatiji

erasmus 3
Foto: David Kurti

Početkom šk. god. 2018./2019. Gimnazija Eugena Kumičića Opatija postala je dijelom Erasmus + projekta Open it!, u sklopu kojeg su partnerske škole nastojale ostvariti unaprijed postavljene ciljeve vezane uz razvijanje tehnoloških vještina. Škole partneri opatijskoj gimnaziji su slovenski Šolski center Slovenske Konjice-Zreče i češka Gymnazija Hranice.

erasmus 2

Svaka ekipa za zadatak je imala izgraditi sobu za bijeg u svom lokalnom okruženju, a opatijski su se gimnazijalci odlučili za Escape Room na otvorenom. Nakon susreta sudionika u  Slovenskim Konjicama u siječnju ove godine, a zatim i u Hranicama u Češkoj početkom travnja, od 21. do 25. listopada opatijska je gimnazija otvorila vrata svojim slovenskim i češkim prijateljima.

Vrijedan tim učenika i nastavnika, predvođeni profesoricama Sintijom Tropper Trinajstić i Sandrom Sergo za svoje su goste pripremili uistinu bogat i zanimljiv program: radionice u prostoru škole, odlazak na Trsat, posjet Švicarskoj kući te razgledavanje Hrvatskog muzeja turizma i razgledavanje Opatije u pratnji kostimirane vodičkinje. U suradnji s opatijskom Udrugom „Kultruni front“ za Erasmusovce je organizirano sudjelovanje u pub kvizu i društvenim igrama.

MarketingMariner keramika

erasmus 7

“Sudionici projekta bili su i u Svetvinčentu u Escape Castle & Treasure Hunt avanturi, ručali su u srednjovjekovnom tematskom parku u Raponji, te su posjetili i razgledali Pulu. Pretposljednjega dana druženja u našem gradu, na potezu od parka Angiolina do Gimnazije Eugena Kumičića Opatija učenici su sudjelovali u Escape Room-u koji su osmislili opatijski gimnazijalci i pritom puno naučili o povijesti našega grada”, istaknula je profesorica Kristina Staničić.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top