Marketing
Matulji

Energetska obnova zgrade Osnovne škole

energet_ugovor_matulj_os

Načelnik Općine Matulji, g. Mario Ćiković i predstavnik izvođača radova X.O.A. Gradnja d.o.o. iz Rijeke potpisali su dana 04.03.2020. ugovor o izvođenju radova za projekt „Energetska obnova zgrade Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić na adresi Šetalište Drage Gervaisa 2 u Matuljima“

Općina Matulji nakon uspješno realiziranih projekata energetske obnove područne škole i dječjeg vrtića u Jušićima te energetske obnove općinske zgrade u centru Matulja, započinje s novim projektom za koji je uspješno aplicirala i dobila bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U suradnji sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ Općina Matulji je osigurala bespovratna EU sredstva u visini od 1.817.723,25 kn za radove na energetskoj obnovi, a ukupna vrijednost cijelog projekta je 5.167.245,00 kn. Također je osigurano dodatno sufinanciranje provedbe projekta od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 1.579.135,88 kn.energet_ugovor_matulj_os_2

Provedbom projekta energetske obnove povećati će se toplinska zaštita vanjske ovojnice i ravnog krova, a cilj je provedbom mjera energetske učinkovitosti ostvariti uštede u godišnjoj potrošnji energije od 77,12% u odnosu na početno stanje i smanjenje emisije CO2 za 77,12%. Nakon cjelokupne energetske obnove osnovna škola u centru Matulja prijeći će iz C energetskog razreda u A+.

Načelnik Općine Matulji, g. Mario Ćiković istaknuo je važnost ovog projekta jer se radi o najvećoj osnovnoj školi na području Općine Matulji, a sredinom prošle godine započeli su i radovi na dogradnji istoimene osnovne škole koje sufinanciraju Primorsko-goranska županija i Općina Matulji. Nakon dogradnje i provedbe mjera energetske obnove zgrade osnovne škole, ostvarit će se znatne uštede u režijskim troškovima, a ujedno će se stvoriti izuzetno kvalitetni uvjeti za jedno smjenski rad škole.

Marketing

Predviđeno vrijeme izvođenja radova je 4 (četiri) mjeseca, što znači da bi radovi trebali biti okončani tijekom srpnja mjeseca tekuće godine pa bi učenici i nastavnici u novu školsku godinu krenuli s kompletno dograđenom i energetski obnovljivom zgradom škole.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top