MarketingMNK Gorovo
Đir

Ekipa HRT-a snimala prilog o utrci na Preluku

preluk

Ekipa HRT-a predvođena urednicom Helenom Krmpotić danas je snimala prilog o legendarnoj utrci na Preluku uz mnoge svjedoke vremena i old timere koji danas čuvaju od zaborava zlatno doba kvarnerskog motociklizma

Ekipa HRT-a danas je na Preluku snimala prilog o utrkama u brzinskom motociklizmu koje su se nekada održavale na Preluku. Prelučka ljepotica vozila se od 1969. do 1977. kada je ukinuta zbog sigurnosnih razloga. Naime, sve velike momčadi motociklizma bojkotirale su utrku zbog sigurnosti tj. opasnosti staze. Na utrci su vrlo česte bile nesreće sa smrtnim ishodom jer 6 km duga staza nije bila adekvatno prilagođena za takve utrke.

U knjizi Gorana Slavića lijepo je opisana ljubav koju su tadašnji mladi gajili spram utrke, kada je ista ukinuta prelučki entuzijasti su se osjećali kao da im je netko otrgnuo dijelić mladosti. Tih tjedan dana kada se održavala utrka svjetskog prvenstva nosilo je posebnu čar, mladi su se spuštali na Preluk gledati utrku, vješto izbjegavajući prodavače karata.

Prelukom su prodefilirali svjetski prvaci u klasama 50, 80, 125, 250, 350, 500, 750 i Trofeju formule 750 tada neslužbenog svjetskog prvenstva. Danas, poslije mnogo godina na Preluku nema nikakvog vidljivog znaka da se tamo održavala utrka, a gradske vlasti ne pridaju adekvatnu brigu da se uspomena na utrku i njeno nasljeđe sačuva i pokaže novim generacijama koje o tome znaju malo ili ništa. Zbog toga je knjiga Gorana Slavića dobrodošli bljesak u tami koji spašava legendarnu utrku od (potpunog) zaborava.

Marketing

Emisija koja je danas snimana bit će uskoro emitirana na HRT-u.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top