MarketingMNK Gorovo
Opatija

Dujmić smanjuje plaće sebi, zamjenicima i gradskim službenicima

ivo dujmić vera aničić emil priskić
Foto: Smiljan Prpić

Sva socijalna prava i poticaji pak ostaju na snazi.

Gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić obratio se javnosti priopćenjem na svojim Facebook stranicama u kojemu među ostalome stoji da je pozvao zaposlenike gradske uprave i gradskih službi da prihvate smanjivanje plaća od 1. travnja.

“To je jedini način da zajedno premostimo ovu situaciju bez otpuštanja radnika. Moji zamjenici i ja danas smo potpisali da se odričemo 30 posto naših plaća. Odluka o smanjenju plaća ne odnosi se na naše vatrogasce, djelatnike opatijske Javne vatrogasne postrojbe. Oni su iznimno opterećeni u novonastaloj situaciji, a ujedno su i aktivni članovi našeg gradskog Stožera civilne zaštite”, istaknuo je Dujmić.

Dujmić je ovim potezom pokazao visoku razinu socijalne osjetljivosti postavio presedan kojega bi mogli slijediti i svi ostali čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave. Nismo dugo čekali na reakciju zaposlenika.

MarketingMNK Gorovo

“Pa normalno da se režu plaće kada javni sektor ovisi o privatnom sektoru. Mi smo servis građana i normalno da nam se smanjuje plaća u ovakvom slučaju. Apsolutno podržavam prijedlog smanjivanja plaće. Time pokazujemo da shvaćamo koja nam je svrha te da je važno iskazati solidarnost u ovim teškim vremenima”, rekao nam je gradski službenik koji je želio ostati aniniman.

Brojni socijalni poticaji koje Grad Opatija dijeli bit će isplaćeni svima. To se odnosi na poticaje za novorođene, stipendije za učenike i studente, poticaje za poduzetnike i pomoć  umirovljenicima. Približava se Uskrs te će poklon od 500 kuna na vrijeme biti isplaćen svim umirovljencima koji su se prijavili do konca veljače, a imaju mirovinu manju od 3.000 kuna.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top