MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Dujmić: “Poljane će zasjati u novom ruhu”

press 11.05. Poljane

Ivo Dujmić: “Ravnomjerno razvijamo Opatiju sa zaleđem, uskoro će i Poljane zasjati u novom ruhu”

Pripremili smo projekt kompletnog uređenja centra Poljana, kojim će zasjati u novom ruhu, jer Opatija zaslužuje nastavak razvoja uz ravnomjerni razvoj zaleđa. Za centar Poljana napravili smo prijedlog idejnog projekta koji uključuje stvaranje novog trga, s prostorom za rekreaciju i druženja svih uzrasta. U planu je natkrivanje boćarije, izgradnja novog društvenog doma za potrebe boćarskog kluba ali i za razna druženja i manifestacije, kao što je Petrova. U nastavku boćarije cilj je napraviti sportsko-rekreacijski centar, multifunkcionalnih sadržaja- poput novog igrališta za košarku i mali nogomet.

Ispod novog centra u planu je izgradnja parkirališta, kako bi sve automobile prebacili ispod, ponajviše radi sigurnosti, ali i da osiguramo nova parkirna mjesta koja nedostaju kada se održavaju manifestacije. Bit će to novo centralno mjesto za sve generacije, za djecu, mlade ali i za odrasle gdje će se nalaziti svi primjereni sadržaji za ugodan boravak na površini koja se proteže na više od 2.200 m2. Naravno da je to sada idejno rješenje kojeg smo pripremili, a finalnu odluku o projektu i sadržajima donijeti će građani koje ćemo uključiti u odlučivanje putem neposredne demokracije kroz sustav e-građani. Još ranije smo kao jednu od naših smjernica programa predstavili sustav otvorenog grada u kojemu građani odlučuju o projektima za njihovo mjesto, i to je način na kojem će dalje funkcionirati odabir svih finalnih idejnih rješenja.

Prijedlog Idejnog rješenja Poljane 1

Dalibor Klanjac, predsjednikO Poljane VM: “Mještani Poljana ovaj prostor uz crkvu Sv.Petra smatraju centrom mjesta”

“Ovo je prostor u kojem se već deseljetćima okupljaju sve generacije sumještana. Kroz MO u suradnji s Gradom sudjelujemo u kreiranju projekta za razvoj ovog područja. Ja kao boćar, veselim se natkrivenoj boćariji koja će pridonijeti aktivnijem sportskom životu i popularizaciji tog sporta. Uređeni trg dati će ovom prostoru potreban identitet mjesta gdje se Pojaci vole družiti.”

NASTAVAK KORIŠTENJA EU FONDOVA

Emil Priskić: “Kandidirat ćemo taj projekt uređenja centra Poljana na EU fondove za razvoj zaleđa”

MarketingMuzej turizma

“Već ranije smo kazali kako gledamo čim više sredstava povući iz EU fondova, kako bi oslobodili gradski proračun koji je usmjeren prema građanima i svim mjerama koje nude još bolji i kvalitetniji život. Tako će biti i s ovim projektom uređenja Poljana. Nakon što mještani definiraju svoju finalnu želju, kandidirat ćemo taj projekt na EU fondove za razvoj zaleđa. Napravit ćemo sveobuhvatni projekt, a sredstva za projektnu dokumentaciju osigurati već u novome proračunu za 2022. godinu.

Prijedlog Idejnog rješenja Poljane 6
UZ RAZVOJ I MJERE ZA GRAĐANE

Vera Aničić: “Vremena su u kojima razvoj moramo sagledavati u 2 smjera – razvoj Opatije sa zaleđem ali i razvoj u pogledu više benefita za sve građane”

“Uz razvoj Opatije sa zaleđem, u našem program nalazi se niz mjera za sve ljude: od mladih, obitelji, poduzetnika i umirovljenika, koje osiguravaju da će Opatija postati “Top 1” grad po mjerama za visoki standard građana i kvalitetu života. Još ranije smo predstavili niz mjera za obitelji, mlade, poduzetnike i umirovljenike, a uz sve to podsjećam na sve ostale projekte razvoja koja je naš tim već pokrenuo. Radi se o 22 projekta koja su u fazi pripreme ili spremna za realizaciju.”

Prijedlog Idejnog rješenja Poljane 7

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top