MarketingMNK Gorovo
Opatija

Dujmić o izgradnja Doma zdravlja u Opatiji

Dom zdravlja

Sastanak po pitanju izgradnje Doma zdravlja u Opatiji s PGŽ-om je održan je prošle godine u  studenom. Iako je na sastanku potvrđena obostrana zainteresiranost za izgradnju Doma zdravlja u Opatiji, do danas se zainteresirane strane oko toga nisu dogovorile. Službeni odgovor iz PGŽ-a nije stigao iako je iz Grada Opatija poslan službeni dopis županu Zlatku Komadini prije više od tri mjeseca.

U priopćenju gradonačelnika Ive Dujmića stoji kako i dalje očekuje da će Grad Opatija i PGŽ nastaviti razgovore o izgradnji Doma zdravlja u Opatiji što prije kako bi se pronašlo zajedničko rješenje za što skoriju realizaciju:

Zajednički sastanak po pitanju izgradnje Doma zdravlja u Opatiji s PGŽ-om je održan 21. studenog 2018. Na sastanku je potvrđena obostrana spremnosti da se ova investicija od značaja za Opatiju i šire, realizira. Nakon sastanka uputio sam službeni dopis županu Zlatku Komadini 28.12. 2018. No, do današnjeg dana, službeni odgovor PGŽ Grad Opatija nije dobio.

Sukladno zaključku s toga sastanka, projektni tim je obišao lokaciju zgrade bivšeg Dječjeg vrtića u centru Opatije koju je Grad Opatija predložio za prenamjenu, ali do danas nismo dobili pisano očitovanje o podobnosti zgrade za preseljenje Doma zdravlja.

Potvrđujem spremnost Grada Opatije za zajedničko financiranje onoga što bi u investiciji na novoj lokaciji bilo od interesa za obje strane, kao što je izgradnja pristupne ceste i kasnije financiranje nabavke dijela potrebne opreme. No, ponavljam da nam potpisivanje Sporazuma koji je predložila Županija nije prihvatljivo. U budućim odnosima svakako bi trebalo uračunati vrijednost zemljišta koje je Grad Opatija darovao za izgradnju Doma zdravlja (3 milijuna i 250 tisuća kuna) te da je preuranjeno utvrđivati visinu obveze sufinanciranja bilo koje strane jer će tržišnu cijenu sadašnjeg objekta Doma zdravlja pokazati natječaj. Ponavljam da je neprihvatljivo obvezivanje Grada Opatije da za preuzimanje obveza izda bjanko zadužnice s rokom važenja 5 godina.

MarketingMariner keramika

I dalje očekujem da ćemo nastaviti razgovore o ovoj investiciji što prije kako bismo pronašli zajedničko rješenje za njenu što skoriju realizaciju.

gradonačelnik Ivo Dujmić, ing.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top