MarketingJadran
Vijesti

Dujmić na virtualnoj press konferenciji: Digitalna transformacija Opatije projektom “eOpatija”

IVO DUJMIĆ PRESS 2

Ivo Dujmić predstavio je prvu točku svog izbornog programa, evo što je rekao

Na početku se zahvaljujem svima vama što pratite prvu u nizu konferencija za novinare i građane, gdje se po prvi puta ovako predstavljamo, nažalost zbog brzo šireće zaraze Covida u našoj županiji.

Moramo brinuti o zdravlju svih nas, ali i biti u korak s vremenom u kojem živimo.

Predstavit ću naš program za novi mandat gradonačelnika i za Gradsko Vijeće, koje nam je bitno da se naš program stvarno i provede. Naša Nezavisna lista, koja me podržala i na prošlim izborima, ima tim vrsnih stručnjaka. Zajedno smo izradili najbolji program za svakog čovjeka. Imamo jasan i razrađen plan kako naprvo.

Naša prva tema iz programa je Digitalna transformacija Grada Opatije i izravna demokracija kroz novu uslugu „eOpatija“. Ali ne transformacija kakvu neki drugi gradovi već imaju, jer mi u Opatiji uvijek gledamo kako biti prvi. Za vremena koja su pred nama želim postaviti novu i visoku ljestvicu opatijske politike, kakvu još nema niti jedan grad u Hrvatskoj! Opatija će u roku od točno godinu dana doživjeti sveobuhvatnu transformaciju u digitalni grad bez papira koji će u potpunosti biti okrenut građanima.

Većina vas zna da je Hrvatska danas na začelju Europske Unije po korištenju digitalnih usluga, odnosno komunikacije građana s javnom upravom putem interneta.

Osobno sam uvijek od prvog dana bio aktivan u komunikaciji sa građanima i na društvenim mrežama, ali ovdje govorim o puno široj slici komunikacije cijele gradske uprave.

Sva iskustva dobivena prethodnih godina uklopili smo u naše rješenje koje će opatijsku politiku zauvijek promijeniti na bolje, i u vrlo kratkom roku postat ćemo predvodnik digitalnih usluga u Hrvatskoj.

Mi smo odlučili ići tim putem jer naši građani zaslužuju efikasnu Gradsku upravu koja će njihove probleme rješavati brzo i učinkovito.

Svaki će građanin u svako vrijeme znati za koliko će se vremena riješiti njegov problem te koji ga službenik rješava. Sustav će se kompletno voditi preko E-Građani, a to otvara potpuno nove mogućnosti. Jedna od njih je i izravna demokracija, odnosno e-referendum. Više neće moći o nečemu „odlučivati“ glasni pojedinci ili lažni profili na društvenim mrežama.

Ovdje će svaka punoljetna Opatijka i punoljetni Opatijac imati pravo glasa o bilo kojoj temi, odlučivati o projektima u mjesnim odborima, od najmanjeg do najvećeg, o svim projektima na području Grada Opatije.

MarketingMariner keramika

Znači vaš glas neće se uvažavati samo na izborima svake četiri godine, već ako treba i svaki tjedan!

Digitalnom transformacijom potpuno ćemo promijeniti rad Gradske uprave koja će raditi u digitalnom sustavu i omogućiti maksimalnu efikasnost prema građanima.

Kroz navedeni sustav stvoriti ćemo i nove uštede, koje će omogućiti više novaca u proračunu za neke važne projekte ili za mjere prema građanima. Opatija će postati lider među pametnim gradovima.  Sve one usluge koje je to moguće prilagoditi ćemo današnjem vremenu.

Iako i do sada imamo vrlo transparentan proračun i samo najviše ocjene za transparentnost, odlučili smo ići korak dalje, kao što smo to činili svih ovih godina.

Svi će građani u realnom vremenu imati mogućnost pregleda svake stavke proračuna, sve uplate i isplate, svaku plaćenu kunu.

Zbog građana smo ovdje i oni zaslužuju da na najbolji mogući način vide kako trošimo novce i u što ulažemo.

Za potrebe ove transformacije našeg grada pokrenuti ćemo i posebnu aplikaciju eOpatija.

Hvala vam svima na sudjelovanju na prvoj konferenciji za novinare i građane na kojoj sam predstavio prvu točku našeg programa – digitalne transformacije i izravne demokracije „eOpatija“. Vidimo se uskoro, i to sa novim mjerama iz našeg programa, koji će i na ovim izborima biti najbolji za Opatiju i sve Opatijce! Rekao je Dujmić na press konferenciji.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top