MarketingMariner keramika
Opatija

Dr. sc. Srđan Kerim promovirat će Opatiju kao svjetsku konferencijsku destinaciju

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Predaja specijalnog ovlaštenj
fOTO: Foto Luigi Opatija

Ugledni diplomat dr. sc. Srđan Kerim promovirat će Opatiju kao svjetsku konferencijsku destinaciju

Gradonačelnik Ivo Dujmić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije Fernando Kirigin potpisali su specijalno ovlaštenje kojim uglednog diplomata s opatijskom adresom dr. sc. Srđana Kerima ovlašćuju na zastupanje Opatije u razvijanju međunarodne suradnje i partnerstva s institucijama i pojedincima koji će aktivno promovirati međunarodni ugled Opatije. Zajednički je cilj Opatiju upisati na kartu prestižnih konferencijskih centara Europe i svijeta.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Predaja specijalnog ovlaštenj

Ivo Dujmić, Foto Luigi Opatija

Grad Opatija strateški je usmjeren na daljnju međunarodnu afirmaciju, ne samo kao turistička destinacija, već i da u europskim razmjerima i diljem svijeta privuče pažnju i drugim aktivnostima koje će ga uvrstiti među konferencijske centre s međunarodnom reputacijom. Najnovije inozemne investicije u našem gradu zasigurno će dati impuls razvoju Opatije, no i sam će Grad organiziranim pristupom i angažiranjem osoba s međunarodnim ugledom dati svoj doprinos daljnjoj afirmaciji Opatije i izvan granica Hrvatske. To dugujemo bogatoj tradiciji našeg grada i očuvanju imidža grada u kojem je rođen hrvatski turizam, naglasio je gradonačelnik Dujmić prilikom potpisivanja ovlaštenja.

Grad Opatija za svog je predstavnika izabrao upravo dr. Srđana Kerima, jednog od svojih najeminentnijih građana koji živi i stvara u Opatiji već dugi niz godina. Njegovo dugogodišnje diplomatsko iskustvo zasigurno će i Opatiji otvoriti vrata međunarodne diplomacije i utjecati na bolju vidljivost našeg grada u Europi i cijelom svijetu. Opatiji promocija treba i želimo da naš grad postane prepoznatljiv u europskim i svjetskim razmjerima, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Kirigin.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Predaja specijalnog ovlaštenj

Fernando Kirigin, Foto Luigi Opatija

U svojoj dugoj diplomatskoj karijeri od 40 godina živio sam u 10 gradova, u svjetskim metropolama poput New Yorka, Pariza, Berlina, Munchena, Londona, Beča, Beograda i Istanbula. Posjeto sam 128 zemalja i ovo ne govorim zbog subjektivnih razloga: Hrvatska je jedna od najljepših zemalja svijeta, a Opatija biser Hrvatske i Mediterana. Imamo jednu lijepu priču koju želimo ispričati kako bi Opatija postala europski konferencijski centar. Jako se rado prihaćam te obaveze, a najveća su mi profesionalna satisfakcija uvijek bili rezultati. Želim pridonijeti napredku od kojeg će i grad i građani imati koristi, poručio je Srđan Kerim.

MarketingMariner keramika

Dr. sc. Srđan Kerim rođen je 1948. u Sjevernoj Makedoniji. U svojoj izuzetno bogatoj diplomatskoj karijeri obnašao mnoge visoke dužnosti na međunarodnoj razini. Bio je, između ostalog, predsjednik Opće skupštine UN-a 2007./2008. godine. Sada je član Vijeća predsjednika Opće skupštine UN-a.

Obnašao je dužnost ministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije, pomoćnika ministra vanjskih poslova bivše Jugoslavije, veleposlanika u Njemačkoj, Švicarskoj, Lihtenštajnu te pri Ujedinjenim narodima u New Yorku. Akademska karijera Srđana Kerima obilježena je profesurom na Sveučilištu u Beogradu, Hamburgu i New Yorku.

Autor je 12 knjiga na sedam jezika iz područja međunarodne politike i ekonomije. Napisao je i dvije zbirke poezije. Bio je potpredsjednik švicarsko-francuske kompanije za trgovinu naftom Copechim, izvršni direktor njemačke medijske grupe Westdeutsche Allgemeine Zeitung za jugoistočnu Europu sa sjedištem u Beču, potpredsjednik multinacionalne logističke kompanije Ecolog International koja je glavni dobavljač NATO-a, američke vojske, njemačkog Bundeswehra te britanskog ministarstva obrane i mnogih svjetskih kompanija. Nositelj je najviših državnih odlikovanja Njemačke, Italije, Austrije, SAD-a i još niza drugih država. Govori sedam stranih jezika, među kojima engleski, njemački i francuski. Počasni je član čuvenog Metropolitan Cluba u New Yorku.Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Predaja specijalnog ovlaštenj

Izvor teksta; Grad Opatija

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top