Marketing
događanja

Dora 2020. istinski televizijski spektakl, kojem je Opatija kao i uvijek sjajan domaćin

88059754_3529522980452555_4767854435219013632_o

Dok ujutro uz prvu jutarnju kavu razmišljamo o sinoćnjoj Dori, možemo zaključiti da je opet pobjedila iskonska pjesma bez primjesa elektronike. Dok s druge strane, možda bi bilo mudrije da smo na Eurosong poslali neku “drmalicu” s obzirom da se prošle godine s baladom nismo ušli u finale. Međutim vox populi je tako odlučio i to je to, Damiru Kedži sretno u Rotterdamu svi smo uz njega

Iza nas je Dora 2020., izabrali smo predstavnika na Eurosongu, to je Damir Kedžo s pjesmom „Divlji vjetre“,  još jednom mu od srca čestitamo na pobjedi. U Dvorani „Marino Cvetković“ za nastup  na Eurosongu u Rotterdamu borili su se: Elis Gavrić, Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina, Indira, Mia Negovetić, Bojan Jambrošić, Edi Abazi, Zdenka Kovačiček, Lorena Bućan, Jure Brkljača, Aklea Neon, Marin Jurić Čivro, Nikola Marjanović, Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe i Đana.

Svi oni nastupali su na velikoj pozornici u vrhunskim produkcijskim uvjetima, ali moramo napomenuti da u ovakvim televzijskim produkcijama primat uvijek ima publika pred malim ekranima,  jer je riječ o televizijskoj emisiji koja ide uživo.

Na Dori smo slušali 16 zaista posebnih pjesama od kojih ćemo neke izdvojiti i o njima reći nešto više. Prva izvedena pjesma bila je „Jušto“, a pjevala je Elis Lovrić, radi se o sjajnom eksperimentu jer je pjesma na labinjonskoj cakavici, te je odlično da se ista čula u prime timeu nacionalne televizije. Izdvojili bi i duet Alena Vitasovića i Božidarke Matije Čerine također na dijalektu kako i priliči pjesmi u kojoj A. Vitasović ima prste. Glazbena legenda i „žena za sva vremena“ Zdenka Kovačiček pjevala je numeru „Love“, impozantno je koliko Zdenka Kovačiček precizno impostira svoj vokal. Mia Negovetić pokazala nam je iznimnu čistoću pjevanja, ali i vrckav i angažiran scenski nastup koji je zračio mladenaštvom, bila je doista posebna i jedinstvena,  pjevala je pjesmu „When it Comes to You“. Colonia je došla s pjesmom pravog colonijevskog timbra „Zidina“,  iako, ruku na srce, nova pjevačica Ivana Lovrić ne posjeduje dovoljnu scensku energiju na kakvu nas je navikla Indira koja je i sama nastupila s pjesmom  „You will never break my Hart“. Pokazala je, u svom stilu, brutalnu energiju i izniman scenski nastup obogaćen plesačima s iznimno dinamičnom koreografijom, a bili su tu i kostimi koji svjetle u mraku. Našu šetnju po repertoaru Dore 2020. završavamo s pjesmom „Vrati se iz Irske“ koja je produkt suradnje tima Lorenzo feat. Dino Purić & Reper iz sobe. Navedena pjesma donijela je dašak satire na pozornicu Dore.

Ovo je bio naš izbor istaknutijih pjesama koji je samo jedan od mogućih.

Sada dolazimo do pobjednika Damira Kedže i pjesme „Divlji vjetre“ koja nosi mediteranski prizvuk  i savršeno profilira Kedžine vokalne sposobnosti. Postavljena je, posebno u refrenu iznimno visoko, a s tim se može nositi samo pjevač zadovoljavajućih vokalnih sposobnosti. „Divlji vjetre“ autora Ante Pecotića, Bojana Šalamona Shalle i Matije Rodića lijepa je balada koja je našla put do srca slušatelja, međutim uvijek ima ali. Možda bi bilo mudrije da smo ove godine na Eurosong poslali neku „drmalicu“ s obzirom da smo prošle godine  pokušali s baladom pa se nismo proslavili ( čitaj: ušli u finale). Kako bilo da bilo Damiru Kedži želimo svu sreću na Eurosongu  u Rotterdamu.

Marketing

Nakon pobjede  Kedžo je izjavio da će pjesmu na Euroviziji pjevati u cjelosti na hrvatskom, te je ispričao kako se dugo pripremao za ovaj nastup i bio praktički u karanteni kako bi zvučao što bolje. Pjesme su birane televotingom od strane publike te od strane stručnih žirija raspoređenih diljem RH.

U show programu nastupio je prošlogodišnji pobjednik Roko Blažević i finalisti ovogodišnjeg Voicea. Svim izvođačima show programa matrice su bile sjajne i svi su lijepo pjevali, možda je trebalo ubaciti još koju pjesmu na hrvatskom. Produkcijski tim HRT u zadnjih nekoliko dana odradio je sjajan posao. Urednik  projekta je Tomislav Štengl dok režiju Dore potpisuje Mario Vidosavljević.

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić cijelo je vrijeme isticao sjajnu suradnju između Opatije i HRT što je odličan zalog za budućnost Dore u Opatiji, vidimo se sljedeće godine.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top