MarketingMariner keramika
Opatija

Donacija opatijskom Domu zdravlja

20191204_115242-(800×450)
izvor: opatija.hr

Opatija 21 donirala vrijedan aparat – defibrilator

Tvrtka Opatija 21 d.o.o. predala je vrijednu donaciju- automatski vanjski defibrilator Domu zdravlja PGŽ – Opatija uoči nadolazećih blagdana.

– U ime opatijske ispostave Doma zdravlja PGŽ i svoje osobno zahvaljujem tvrtki Opatija 21 i Gradu Opatiji na donaciji automatskog vanjskog defibrilatora koji će biti od javne koristi stanovništvu cijele Liburnije i svim korisnicima naših usluga, a nama zaposlenicima značiti veću sigurnost i kvalitetu u radu i pružanju zdravstvene zaštite. Nadam se da će u budućnosti biti još sličnih donacija, naglasila je voditeljica opatijske ispostave Doma zdravlja PGŽ Sonja Bačić, dodavši kako je, nakon dugo vremena, u više od šest godina, ovo prva donacija opatijskom Domu zdravlja.

Donacija je vrijedna 30 tisuća kuna, uključujući financijska sredstava donirana GDCK Opatija za posebnu edukaciju djelatnika Doma zdravlja o uporabi AVD-a.

– Nadam se da defibrilator uopće neće biti potrebno upotrebljavati, a i ubuduće namjeravamo humanitarno djelovati i donirati za potrebe stanovništva lokalne zajednice, kao društveno odgovorna tvrtka, istaknuo je direktor Opatije 21 Igor Štok.

MarketingMariner keramika

Primopredaji su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Vera Aničić, ravnateljica GDCK Opatija Đana Pahor i predsjednik NO Opatija 21 Vladimir Brnečić.

Podsjetimo, pravovremena primjena AVD-a (automatskog vanjskog defibrilatora) u slučaju iznenadnog zastoja srca u prve četiri minute povećava šansu za preživljenje za čak 70 posto. Stoga je iznimno važno imati dovoljan broj AVD-a u gradovima, kao i dovoljno pojedinaca koji su prošli obuku. U Opatiji defibrilatori pored u Domu zdravlja, postoje i u turističkoj ambulanti, u Dvorani Marino Cvetković, u Centru Gervais, JVP Opatija, Parku prirode Učka i u Domu za starije i nemoćne osobe Volosko.

Primjena automatskog vanjskog defibrilatora jednostavna je za osobe koje se najčešće zateknu u blizini unesrećenoga (obitelj, prijatelji, prolaznici). Svrha i cilj primjene je uspostava normalnog srčanog ritma, čime se značajno uvećavaju šanse preživljavanja kod unesrećenog s poremećajem rada srca. Defibrilator je dizajniran na način da postoje govorne upute na hrvatskom jeziku koje je jednostavno slijediti i primjenjivati. Gradsko društvo Crvenog križa Opatija provodi redovite cikluse edukacija na temu pružanja prve pomoći za zainteresirane građane u prostorima GDCK-a Opatija, Rakovčeva 15, po mjesnim odborima na području Liburnije kao i edukacije za tvrtke prema Zakonu o zaštiti na radu

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top