Marketing
Kultura

Donacija dijela ostavštine Drage Gervaisa ustanovi Festival Opatija

DRAGO GERVAIS

Ustanova Festival Opatija primila je vrijednu donaciju u vidu dijela ostavštine Drage Gervaisa

Zamisao na kojoj već duže vremena radimo polako se pretače u stvarnost, stoga smo vrlo zadovoljni. U ruke nam je stigao dio ostavštine Drage Gervaisa o kojoj se dosad nedovoljno znalo. Zahvaljujem gospodinu Dušku Wölflu koji je ovu građu godinama čuvao i koju nam je sada ustupio, rekao je ravnatelj Festivla Opatija, Ernie Gigante Dešković.

Duško Wölfl, riječki liječnik i prirodoslovac naveo je kako je građu dobio od Gervaisove obitelji, u čemu je važnu ulogu imala Gervaisova nećakinja dr. Vera Tomašić. „Drago mi je što će ovaj materijal, a riječ je o dvije kutije građe napokon dobiti pažnju kakvu zaslužuje“, naveo je.

Ova donacija donijela je Festivalu Opatija rijetke rukopise, obiteljske fotografije i dokumente među kojima ima doista intrigantnih stvari. Samo za primjer, pismo Viktora Cara Emina koji se Gervaisu obraća s „tvoj stari meštar i nonić“, izvorne verzije pjesama koje su kasnije mijenjane, što iz umjetničkih što iz razloga cenzure, dokument u kojemu se vidi da je tijekom Drugog svjetskog rata Drago radio kao činovnik izvještajne službe, itd.

Marketing

Sada slijedi posao proučavanja materijala, digitalizacija i slično. Zatim nam je u planu sve izložiti u centru Gervais kako bismo stvorili jedan pravi mali rudnik znanja za učenike, podsjetnik građanima na baštinu ovoga kraja i jedan od punktova znanstvenicima koji se bave ovom temom, zaključio je Gigante Dešković.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top