MarketingMNK Gorovo
Mošćenička Draga

Dogradnja obale i izgradnja obalne šetnice u Mošćeničkoj Dragi

Mošćenička Draga

Potpisan Okvirni sporazum i Ugovor o građevinskim radovima na dogradnji obale i izgradnji obalne šetnice u Mošćeničkoj Dragi

Potpisan Okvirni sporazum i Ugovor o građevinskim radovima na dogradnji obale i izgradnji obalne šetnice u Mošćeničkoj Dragi U sjedištu Primorsko-goranske županije načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj, ravnatelj ŽLU Opatija –Lovran-Mošćenička Draga Fernando Kirigin i predstavnik izvođača radova Krešo Gabrić, u prisutnosti zamjenice župana Marine Medarić, potpisali su Okvirni sporazum i Ugovor o građevinskim radovima na dogradnji obale i izgradnji obalne šetnice u Mošćeničkoj Dragi.

Projekt dogradnje obale i izgradnje obalne šetnice u Mošćeničkoj Dragi ŽLU Opatija – Lovran – Mošćenička Draga provodi i financira s Općinom Mošćenička Draga. Planirala vrijednost radova je preko 8 milijuna kuna.

Po okončanom postupku javne nabave za izvođača radova izabrano je poduzeće G.A.M.I.K. d.o.o. iz Podstrane.

Zamjenica župana Marina Medarić podsjetila je da je u tijeku veliki ciklus ulaganja na području Županijskih lučkih uprava, što je omogućeno suradnjom s resornim ministarstvom i s jedinicama lokalne samouprave, ali prije svega radom ŽLU koji su imale spremne projekte te su ih mogli kandidirati za sredstva Fondova.

Pozdravila je ovaj projekt. Osvrnula se na Izvještaj o inspekcijskom nadzorima na području Republike Hrvatske za 2018. godinu u kojem je od 26 izvedenih čak njih 22 provedeno na području Primorsko-goranske županije odnosno ŽLU te je istaknula da su nalazi uglavnom dobri.

Načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj iskazao je zadovoljstvo što se kreće s ovim projektom proširenja lučkog područja koji predstavlja jedan od kapitalnih projekata u Mošćeničkoj Dragi, uz golf resort i turističke zone, te je od velikog turističkog i lokalnog značaja u vidu dolaska turističkih brodova i povratka ribarica. Podsjetio je da dugu ribarsku tradiciju Mošćeničke Drage vjerujući da će se ona kroz ovaj projekt vratiti.

MarketingMNK Gorovo

Ravnatelj ŽLU Opatija –Lovran-Mošćenička Draga Fernando Kirigin rekao je kako je riječ o prvoj fazi radova u Mošćeničkoj Dragi – uređenju lukobrana i izgradnji obalne šetnice. Trebala bi započeti 10. rujna, a završiti u lipnju sljedeće.

Operativna obala se produžuje u istoj ravnini za 25 m. Na taj način se uz postojeću obalu dobiva 745 m2 nove zaobalne površine, dužine obale uz more 86 m. Na novoj površini formirat će se nova obala širine 5.5 m kao dio lučkog područja i šetnica širine 6.5 m u zaleđu. Kirigin je istaknuo da se očekuje pomoć resornog Ministarstva.

Predstavnik izvođača radova, Krešo Gabrić iskazao je čast i zadovoljstvo što je dobio priliku sudjelovati u ovom projektu.

Potpisivanje Ugovora i Sporazuma prisustvovali su i voditelj odsjeka za promet i veze Zdravko Lisac te tehnički direktor G.A.M.I.K.-a Ivan Gabrić.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top