MarketingModerato
Opatija

Dnevni boravak opatijskog susjedstva

Foto Luigi Opatija, Crveni križ Opatija, Radionica kuhanja Dori
izvor: opatija.hr

U organizaciji Udruge „Žmergo“ i GD Crvenog križa Opatija, a u sklopu projekta EPK 2020 i programskog pravca 27 susjedstava, u „Dnevnom boravku opatijskog susjedstva“, smještenom u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Opatija (ulica M. Tita 86 – Klub 60+ i ulica J. Rakovca 15), danas, 19.12.2019. s početkom u 17,00 sati na adresi J. Rakovca 15 održao se gastro-kreativni program uz jedan od glavnih ciljeva programskog pravca 27 susjedstava, a to je i najvažnije: razvijanje dobrih međuljudskih odnosa u ugodnom okruženju uz razmjenu ideja, savjeta, iskustava na području gastro kulture koja čini značajnu odrednicu u raznolikosti i bogatstvu lokalnih i inih zajednica.

S tom premisom sudionici današnjeg druženja bili su u prigodi degustirati mađarski pobjednički kotlić „Jokai bableves“. Ime je dobio po poznatom piscu Jokai Moru koji je jako volio to jelo, a tradicionalno se održava natjecanje u pripravi toga jela svake godine u dolini Koloska, zadnje nedjelje prije 1. svibnja.

Tri godine zaredom, a u sklopu uzajamnog druženja i posjećivanja dvaju pobratimljenih gradova – Opatije i Balatonfureda, pobjedu su odnijele u konkurenciji 50-tak natjecateljskih ekipa članice našeg Kluba 60+ Cvjeta Juranić, glavna „meštrica“ od kotlića uz pomoćnice Mariju Brajković, Neviu Vlah i Mirjanu Sušanj. Uz zadate sastojke za pripravu ove maneštre od graha presudni su svaki puta bili Cvjetini tajni sastojci.

Posebno mjesto u njegovanju dobrih međuljudskih odnosa i osnaživanja lokalnih zajednica kroz jačanje ljudskih potencijala čini velika kategorija volontera pa će danas ugodno druženje u „Dnevnom boravku“ biti i prigoda za podjelu zahvalnica HCK-a svim mnogobrojnim volonterima.

MarketingMuzej turizma

Ispred organizatora posljednje ovogodišnje aktivnosti svim ljudima dobre volje želimo čestit Božić i sretnu Novu 2020.

55555

Zadnje novosti

To Top