MarketingMariner keramika
Opatija

DND na Savjetovanju „Gradova i općina – prijatelja djece“

New Project (4)
izvor: www.opatija.hr

Predstavljanje u Zagrebu

Predstavnici Društva „Naša djeca“ Opatija i Dječjeg gradskog vijeća na Savjetovanju gradova i općina prijatelja djece u Zagrebu

Predstavnici Društva „Naša djeca“ Opatija i Dječjeg gradskog vijeća Opatija Hana Kulišić, Romina Brnečić i Ana Jantolek sudjelovali su 20. studenog 2018. na Savjetovanju „Gradova i općina – prijatelja djece“ te svečanosti proglašenja Naj-akcija i novih gradova i općina prijatelja djece u Starogradskoj vijećnici Skupštine Grada Zagreba.

U uvodnom dijelu svečanosti predstavnici Opatije pozdravili su djecu i njihove mentore iz Dječjih vijeća i Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske, kao i predstavnike Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Saveza Društava „Naša djeca“ Hrvatske, UNICEF-a, Grada Zagreba, Udruge Hrvatskih gradova, Društva za preventivnu pedijatriju te gradonačelnike i načelnike gradova i općina – prijatelja djece.

Održali su prezentaciju o nedavno održanoj međunarodnoj konferenciji Eurochild organizacije “Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!” i 14. Susretu Dječjih vijeća Hrvatske koji su se održali u Opatiji te iznijeli zaključke i preporuke donesene na obje konferencije. Svim prisutnim gostima i uzvanicima podijeljena je promotivna brošura o Eurochild konferenciji i 14. Susretu DV-a Hrvatske.

Video porukom iz Europskog parlamenta javili su se i članovi DND-a i DGV-a Opatije koji u Briselu sudjeluju u obilježavanju Međunarodnog dana djeteta, godišnjice potpisivanja UN-ove Konvencije o pravima djeteta te 70. godišnjice donošenja Deklaracije o ljudskim pravima.

Marketing

Dodijeljene su povelje i pohvale gradovima i općinama koje su imale „Naj-akcije“ u 2018. godini, a deset najoriginalnijih prezentiralo je svoje projekte. Uslijedilo je proglašenje novih gradova i općina prijatelja djece, a prestižan status stekli su Omiš, Križevci i Mursko Središće.

Djeca iz tih lokalnih zajednica sama su objasnila zašto je baš njihov grad zavrijedio počasni naslov te su prezentirali bogatstvo kulturno-umjetničkog izričaja koji njeguju u svojim zajednicama.

U akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“ uključeno je 120 gradova i općina iz cijele Hrvatske, a počasnu titulu nose 71 grad, tj. općina.

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top