Marketing
Vijesti

Djelatnici Grada Opatije Marija Randić i Filip Vlah održali predavanje na Pravnom fakultetu u Rijeci

126187051_1106144686469566_8299725166045710628_n

Djelatnici Grada Opatije: voditeljica Odsjeka za naplatu i utvrđivanje prihoda u Upravnom odjelu za financije i društvene djelatnosti  Marija Randić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša Filip Vlah održali su zanimljivo predavanje na pravnom fakultetu u Rijeci. Nekada i sami studenti PRAVRI-ja ovom prilikom gledali su studente ex cathedra. Predavanje se održalo u sklopu Klinike za javno pravo, a poslužilo je kao zamjena za terensku nastavu koju je spriječila epidemija koronavirusa.

Vlahu i Randić ovo nije prvi put da sudjeluju u radu fakulteta, oni su višegodišnji vanjski suradnici, kako je istaknuto na početku predavanja. Studenti pravnog fakulteta pretežito izučavaju teoriju, a kada se fokus s teorije prebaci na praksu to je za njih poseban doživljaj. Vrijedni djelatnici Grada Opatije uložili su seriozan trud kako bi studentskom auditoriju što vjernije dočarali kako izgleda jedan prosječan radni dan u javnoj upravi.

Najzanimljiviji fragment predavanja bili su slučajevi iz prakse od kojih su neki, ovako na teorijskoj bazi i smiješni, naravno dok ih se ne mora rješavati tj. donositi meritorne odluke na temelju čudnovatog činjeničnog stanja.

U vremenu kada su predavanja na fakultetu postala luksuz interaktivno predavanje poput ovoga predstavlja pravu malu doživljajnu oazu. A sjajnim predavačima Mariji Randić i Filipu Lahu čestitamo na ovom iznimnom nastupu, ali i na volji da svoje znanje prenose  na generacije koje dolaze.

MarketingMNK Gorovo

55555

Zadnje novosti

To Top