MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Dječji vrtić Opatija počinje raditi 11. svibnja

Dječji vrtić Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Otvore

Poziv roditeljima da ispune anketu do ponoći 6. svibnja 2020.

Dječji vrtić Opatija provodi web anketu za roditelje koji se trebaju izjasniti danas 6. svibnja do ponoći kako bi prikupili podatke o broju djece koja će od 11. svibnja 2020. krenuti u jaslice ili vrtić.

Ovakav oblik boravka djece u vrtiću namijenjen je djeci zaposlenih roditelja za koju roditelji nemaju drugog oblika skrbi za vrijeme njihova rada. Roditelji koji će dovesti svoju djecu u vrtić potpisat će izjavu da imaju obavezu rada te da nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja djeteta, a vrtić zadržava pravo provjere navedenih činjenica.

Preporuke za rad s djecom rane i predškolske dobi Ministarstva znanosti i obrazovanja namijenjene osnivačima i upravi predškolskih ustanova objavljene su jučer poslijepodne. Zbog pridržavanja protuepidemijskih mjera doći će do promjena u organizaciji rada. Radno vrijeme vrtića će i dalje biti od 6:00 do 17:00 sati, odnosno do 21:00 sat za smjensku skupinu. S obzirom na specifične uvjete i Upute HZZJZ u razdoblju od 11. 05. do 22. 05. 2020. odgojno-obrazovni rad neće biti moguće organizirati u svim objektima DV Opatija, a u kojima će biti organiziran ovisit će o rezultatima ankete o čemu će Dječji vrtić naknadno obavijestiti.

Do daljnjeg se neće provoditi kraći specijalizirani programi, program predškole kao ni programi za rano učenje stranih jezika (engleskog i talijanskog). Djeca koja polaze skupine za rano učenje talijanskog i engleskog jezika, u slučaju dolaska u vrtić, bit će uključena u redoviti odgojno-obrazovni program. Također, do daljnjeg se neće provoditi niti individualni edukacijsko-rehabilitacijski rad.

Dolazak djece u vrtić bit će moguć po unaprijed određenom rasporedu i to od 6:00 do 8:30 te odlazak od 15:30 do 17:00 sati. Roditelji čija su djeca upisana u smjensku skupinu, svoju djecu dovodit će u razdoblju od 6:00 do 8:30 ili od 11:00 do 11:30 sati, ovisno o smjenama u kojima rade.

Djeca koja u narednom dvotjednom radoblju budu dolazila u vrtić, sukladno mjerama, smjestit će se u novoformirane skupine (do 9-ero djece u vrtićkim, odnosno do 5-ero djece u jasličkim skupinam) ovisno o vremenu dolaska i trajanju boravka u vrtiću te će o njima skrbiti dežurni djelatnici na način propisan Uputama HZZJZ-a.

Dolazak djece u razdoblju nakon 22. 05. 2020., kao i mjere koje će se provoditi u vrtiću, ovisit će o daljnjoj epidemiološkoj situaciji.

Marketing

Sukladno situaciji u kojoj se očekuje dolazak većeg broja djece u vrtiće od 25. svibnja, City bus će voziti od ponedjeljka 25. svibnja 2020.

Upute HZJZ

Upute za roditelje

Anketu ispuniti na poveznici https://forms.gle/sHwQcoQCNvZqkEa49

Prijava o dolasku djeteta

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top