Marketing
Nekategorizirano

Deni Srdoč postaje glavni kuhar u Hiltonu na Costabelli

Costabella Foto: Smiljan Prpić

Najmlađi kuhar Hrvatske koji je nagrađen Michelin zvijezdom, Deni Srdoč, predvodit će tim prestižnog rooftop restorana i loungea Nebo, koji će svoje goste povesti na jedinstveno kulinarsko putovanje ka otkrivanju novih visina u hrvatskoj gastronomiji.

Rođen na otoku Krku, Deni Srdoč pridružit će se timu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa kao glavni kuhar za Nebo Restaurant & Lounge.

“Iznimno se radujemo iskazati dobrodošlicu Deniju kao glavnom kuharu ekskluzivnog restorana smještenog na zadnjem katu našeg resorta. S Denijem koji će predvoditi tim stručnih kuhara u tom restoranu, donijet ćemo novo kulinarsko iskustvo i avanturu u Kvarnerski zaljev i Hrvatsku za sve naše goste”, rekao je Jose Luis Ruiz Arroyo, generalni direktor, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.

28-godišnji Srdoč ljubav i strast prema kuhanju duguje baki koja mu je bila inspiracija za odabir karijere i odluke da upiše privatni kulinarski institut Oliva Allegra u Splitu. Nakon školovanja, Srdoč je brzo prerastao u sous chefa zahvaljujući svom kulinarskom talentu i iskustvima u poznatim restoranima.

Prije nego što se pridružio timu u Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, Srdoč je bio glavni kuhar u restoranu Draga di Lovrana. On je 2018. godine proglašen najboljim mladim kuharom u Hrvatskoj i mladim talentom godine od strane Gault & Millau. U 27. godini Deni Srdoč dobio je svoju prvu Michelinovu zvijezdu i tako postao najmlađi kuhar u Hrvatskoj koji je primio ovu prestižnu kulinarsku nagradu.

“Moja jela su kreativan i suvremen prikaz mediteranske i hrvatske tradicije, s receptima i sastojcima podrijetlom iz cijele Hrvatske. Predstavljanje moje interpretacije nove hrvatske gastronomije na tako jedinstvenom mjestu kao što je Nebo Restaurant & Lounge, zajedno s timom iz Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa vrlo je uzbudljiv projekt kojem se jako veselim”, istaknuo je Srdoč.

Srdočev stil kuhanja kombinira moderne s tradicionalnim elementima potkrijepljenim talijansko-francuskim utjecajem. Iako glavni izvor nadahnuća ostaje ukorijenjen u njegovom mediteranskom nasljeđu, Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevicom i putovanjima tokom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji. Kako bi svoje goste usmjerio prema otkrivanju ove šarolike destinacije, Srdoč pažljivo odabire sastojke hrvatskih farmera i proizvođača koji se podudaraju s njegovim filozofijama “od farme do stola ” i “zero food waste”. Sastojci organskog uzgoja i lokalnog porijekla osnova su njegovih recepata koja će nadahnuti nove kuharske kreacije šefa kuhinje i zasigurno oduševiti goste u Nebo Restaurant & Loungeu kroz jedinstvene teksture i okuse.

MarketingMNK Gorovo

Nebo Restaurant & Lounge upotpunjuje raznoliku ponudu hrane i pića, počevši od Aure, udobnog mjesta za okupljanja i druženja smještenog u predvorju hotela; Sunca, opuštenog lounge bara za odmaranje uz bazen; Jedra, mediteranskog restorana na plaži i The Kitchena, ležernog restorana predvođenog lokalnim izvršnim kuharom, Miljenkom Kosanovićem.

Nebo, šarmantna i jedinstvena destinacija moderne gastronomije, ponosno će spojiti okuse Hrvatske s prekrasnim pogledom na Jadran, grad Opatiju i otok Cres. Od kreativnih jela u restoranu do popodnevnih čajanki i večernjih koktela u prozračnom loungeu, Deni Srdoč i tim dočekat će svoje goste na upečatljivoj lokaciji smještenoj na vrhu najnovijeg resorta na području Kvarnerskog zaljeva – Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.

Resort će svojim gostima pružiti čitav niz usluga i pogodnosti, počevši od 194 smještajne jedinice, uključujući sobe i apartmane u vilama s pogledom na more, holistički wellness doživljaj u Eforea Spa & Health Klubu, šest restorana i barova, privatnu plažu, pogodnosti za obitelji, poput Dječjeg kluba, kao i 4 dvorane za sastanke i vanjske prostore za proslave, prezentacije i događaje.

Otvorenje Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa očekuje se početkom 2021. godine, u Opatijskoj ulici, na mirnoj lokaciji između Rijeke i Opatije.

55555

Zadnje novosti

To Top