MarketingMNK Gorovo
Opatija

Dan u znaku rekreacije

rekreacija, nordijsko hodanje, kšr
foto: facebook.com/visitopatija

Uspješno održan 7. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju na koji se odazvalo više od tisuću rekreativaca

7. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju organizirao je Klub za športsku rekreaciju “Gorovo” iz Opatije i Grad Opatija pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza sportske rekreacije a moto je bio “Sport za sve”.  Bio je to spoj sporta, zdravlja i ekologije. Odaziv je za ovu manifestaciju bio velik, tako da se u Opatiji rekreiralo više od 1000 ljudi od kojih su neki stigli organizirano autobusima iz raznih dijelova Hrvatske.

Program je bio zamišljen tako da se šetači – hodači zagriju uz vježbe na Ljetnoj pozornici uz pilates, aerobik i streching. Za provjeru tlaka bile su zadužene uvijek spremne članice Gradskog društva Crvenog križa Opatija. Bilo je ovdje i radionica a na jednoj od njih pod vodstvom volontera iz udruge Žmergo mogli ste naučiti kako napraviti fini zdravi smoothie.

Festival su prisustvovali predsjednik Saveza sportske rekreacije PGŽ-a Mladen Pokrajčić, predstavnik Hrvatskog saveza Sportske rekreacije Goran Vrbanac i predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja Davorin Antonić a gradonačelnik Opatije, Ivo Dujmić otvorio je festival. predstavnik Hrvatskog saveza Sportske rekreacije Goran Vrbanac  uručio je plakatu uspješnog organiziranja ovog festivala organizatoru, Daliboru Koreniću. Program je vodio Dražen Turina Šajeta.

Šetači su mogli izabrati između više ponuđenih ruta koje su lakše ili teže za savladavanje. Prva je ruta bila laka, dužine 3 km i to na relaciji Opatija – Volosko – Opatija. Druga ruta, također laka i u dužini od 7 km bila je ona na relaciji Opatija – Ičići – Opatija, dok je treća, dužine 10 km pripremljena na relaciji Opatija – Lungomare – Carmen Sylva južni dio – šumska staza – Ičići – Lungomare – Opatija. Četvrta je ruta bila povezana brodom, pa su tako sudionici hodali rutom od 4 km Opatija – Ičići uz povratak brodom ili u suprotnom smjeru, a peta ruta je bila posebna po tome što predstavlja novu disciplinu plogging koja se sastoji od kombinacije hodanja i skupljanja otpada, a održala se na potezu Opatija – Volosko – Opatija u dužini od 3 km.

Nakon nordijske šetnje sudionicima je bio serviran ručak u jednokratnim bio razgradivim posudama za jelo, rižoto s morskim plodovima i osvježavajuće piće. Na ovom događanju jednokratne bio razgradive posude imaju veliko značenje jer je budući da sportska događanja okupljaju veliki broj posjetitelja ideja projekta ZERO WASTE BLUE je omogućiti organizaciju većih sportskih događanja uz minimalnu količinu otpada, odnosni korištenja materijala koji su bio razgradivi.rekreacija,

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zero Waste Blue projekt financiran je iz programa prekogranične suradnje INTERREG ITALIJA-HRVATSKA, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 860.000 EUR. Ciljevi ovog projekta koji traje 18 mjeseci su implementiranje Zero Waste koncepta u organizaciju sportskih događanja, zaštita i promocija prirodne i kulturne baštine kroz sportsko-rekreativne manifestacije, olakšan pristup osobama s posebnim potrebama te kreacija zajedničkog turističkog proizvoda Zero Waste Sport Events Blue Brand.

 

 

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top