MarketingMariner keramika
Turizam

#CroFact, zanimljivosti koje možda niste znali

instagram.com/timotej/?hl=hr
foto: https://www.instagram.com/timotej

Manje poznate i zanimljive činjenice o našoj zemlji

Hrvatska turistička zajednica putem posebno kreiranog promotivnog sadržaja naziva „Zanimljivosti koje su manje poznate o Hrvatskoj“ i prateće oznake #CroFact, dodatno predstavlja Hrvatsku inozemnim medijima na emitivnim tržištima, ali i brojnoj publici na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Riječ je o komuniciranju manje poznatih i zanimljivih činjenica o našoj zemlji koje će se, uz objave na društvenim mrežama, dodatno plasirati i kroz kviz, s obzirom da se u vrijeme pandemije koronavirusa korisnici društvenih platformi pojačano uključuju i sudjeluju u svim virtualnim izazovima i zadacima.

Lido Opatija

Lido Opatija Croatia 🇭🇷 by Timotej Instagram

Proaktivni odnosi s predstavnicima medija na nama ključnim emitivnim tržištima vrlo su važan dio naših aktivnosti koje za cilj imaju jačanje vidljivosti i promocije Hrvatske u ovim izazovnim vremenima. Upravo s tim ciljem plasiramo zanimljive sadržaje poput ovog, a isto koristimo i na društvenim mrežama gdje bilježimo porast broja pratitelja. Samo tako možemo zadržati prisutnost i povećati interes velikog broja ljudi koji posljednjih tjedana pojačano koriste različite online kanale komunikacije. Siguran sam da će činjenice poput te da je prva karantena na svijetu nastala u Dubrovniku ili da se u Vrbniku na otoku Krku nalazi najuža ulica na svijetu zaintrigirati, razveseliti i podsjetiti sve koji su u Hrvatskoj već bili na ljepote i specifičnosti naše zemlje, a one koji nisu potaknuti da to uskoro učine“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Uz podatke o prvoj karanteni na svijetu u Dubrovniku i najužoj ulici na svijetu na otoku Krku, među top 10 činjenica nalazi se i podatak kako je dr. Andrija Štampar jedan od utemeljitelja Svjetske zdravstvene organizacije, a Faust Vrančić izumitelj padobrana. Tu su i podaci o prvom istarskom „vampiru“, a napominje se i kako je Hrvatska domovina drevne Vučedolske kulture. Uz to, sigurno će iznenaditi i podatak da se baš u Hrvatskoj nalazi najkraća uspinjača na svijetu te da je kravata originalno bila rubac oko vrata po kojem su hrvatski vojnici u 17. stoljeću bili prepoznatljivi. Izdvojene su i činjenice o „knedl satu“ to jest zvonu osječke katedrale koji zvoni svakog petka u 11 sati posljednjih 330 godina, a na popis je uvršten i originalni Muzej anđela u Varaždinu.

MarketingMariner keramika

Putem društvenih mreža HTZ pojačano radi na poticanju komunikacije sa svojim fanovima pa ih je tako pozvala da dijele svoje uspomene iz Hrvatske, uz pitanje što im najviše nedostaje, a neki od najčešćih odgovora bili su kristalno čisto more, otoci, hrvatski način života, kultura ispijanja kave, raznovrsna hrana, grad Zagreb, Hrvati, ljeto te sunce i zalasci sunca.

izvor: htz.hr

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top